< div id=”header ”>< / div>

måndag 28 januari 2019

Mitt yttrande gällande granskning av Kvarnliden 9 i Varberg !


Till byggnadsnämnden i Varberg


Stadsbyggnadskontoret

Yttrande över Kvarnliden 9 Dnr: 2016/527

Inlämnad av

Pierre Ringborg, Malmgatan 14 B, 432 43 VARBERG

Synpunkter

Jag kommer att omfattas av den byggnationen som kommer att ske i kv Mästaren och omfattas i egentlig mening bara av att det finns en omlastningsstation i det berörda området.

Men vill ändå lämna följande synpunkter på detaljplanen.

I de skisser som följer med vid granskningen är det en ganska kompakt och omfattande byggnation som planeras och en ganska hård förtätning. Då ska vi komma ihåg att redan byggnationen som godkänts i kv Mästaren är en betydande förtätning i denna del av staden.

Vi har nu färdigt en byggnation i kv Krukmakaren ligger hörnan Malmgatan/Fredsgatan som måttstock som är på gränsen vad som tål när det gäller att uppföra annan byggnation än det som som förevarit..

Det finns anledning att befara att alltför hård exploatering på Kvarnliden 9 kommer att ge ett ganska hårt intryck i denna del av staden.

Ungdomsbostäder/parkeringsnorm

Närhet till centrum bör i första hand ges till äldre i form av äldreboende men varför ungdomar placeras här förstår jag inte alls. Närheten till kroglivet och hårt festande på nätterna som stör nattsömnen för andra? I förslaget används detta som argument för att frångå gängse parkeringsnorm vilket inte gäller kv Mästaren.

Det finns anledning anser jag att INTE frångå p-normen i synnerhet som ytan som bebyggs använts som allmän parkeringsyta som hänvisats till av stadens politiker,

Bygghöjd i det granskade området

Det finns anledning att vara försiktig med att bygga för högt i kvarteteret Kvarnliden 9 . Den som ser skissen ger det ett ganska kompakt intryck och ihop med Mästaren är det en monstriös förtätning som planeras i en känslig del av staden.

Den ger inget luftigt intryck i synnerhet inte för dem som ska bo på de lägre våningarna i de angivna kvarteren. .

Jag har inget emot att handel planeras utmed Östra Långgatan men vid Södra Vägen är av liten annan karaktär och bör anpassas till omgivningen.

Mitt förslag:

Jag vill

att detaljplanen omarbetas och tar bort inriktningen på ungdomsbostäder

att den totala volymen minskas i skala vad gäller den totala byggnadsytan

att parkeringsnormen hålls till motsvarande byggnation typ Mästaren

Pierre Ringborg

Eventuella synpunkter ska skriftligen ha kommit in till Stadsbyggnadskontoret, 432 80 Varberg, alternativt bn@varberg.se senast den 14 februari 2019. Den som inte har framfört synpunkter på förslaget senast under granskningstiden kan förlora rätten att senare överklaga beslut att anta detaljplanen. I skrivelsen med synpunkter ska det tydligt framgå för- och efternamn, adress, postnummer och ort. För fastighetsägare även fastighetsbeteckning. Fastighetsägare bör lämpligen meddela eventuella nya ägare, hyresgäster eller boende som berörs av handlingarna

Inga kommentarer: