< div id=”header ”>< / div>

tisdag 11 december 2018

Nej flygskatten som M-KD-budgeten vill riva upp går bra då den inte ingår i klimatmålen !



Enligt budgetförslaget från M-KD kommer flygskatten att slopas. Hur den påverkar privatsparare beror naturligtvis på hur mycket – och var man flyger, men som det ser ut i dag ligger flygskatten på 60 kronor för inrikes resor samt för resor inom EU.

Reser man utanför EU men mindre än 600 mil bort ligger skatten på 250 kronor, och flyger man längre än så kostar det 400 kronor.

Nej flygskatten ingår inte i klimatmålen vilket jag bloggat om här

"Vad gäller flygskatten har den av någon anledning lagts utanför klimatlagen och jag har hävdat att det är för att kompensera de subventioner som idag redan utgår för att rädda mindre flygplatser och har inget med klimatet att göra."

"Ytterligare en miljöskatt som allianspartierna vill riva upp är flygskatten. Och eftersom den inte är en del av klimatmålet och istället ingår i EU:s handel med utsläppsrätter finns det inga hinder i klimatlagen"

EU:s utsläppsmål ställer högre krav på Sverige

"EU-parlamentet har röstat igenom bindande utsläppsmål för medlemsländerna som en del av EU:s åtagande under Parisavtalet. Medan Sverige hör till dem som ska sänka sina utsläpp mest behöver andra länder som Bulgarien och Polen minska sina utsläpp mycket lite eller inte alls."´

Inga kommentarer: