< div id=”header ”>< / div>

torsdag 6 december 2018

Kommer S att släppa på kraven på familjeåterförening för att få bilda regering?



Familjeåterförening för flyktingar 'r en fråga som förenar V, MP, C och L om de ska släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

Möjligheten för din familj att komma och bo med dig i Sverige beror på vilken typ av uppehållstillstånd och skyddsstatus du har fått. Om du har rätt till familjeåterförening kan du omfattas av ett så kallat försörjningskrav.

Det är inte säkert att din familj har möjlighet att flytta till dig i Sverige även om du har fått uppehållstillstånd här
. Om du har permanent uppehållstillstånd eller om du har skyddsstatus som flykting kan din familj ansöka om uppehållstillstånd för att flytta till dig i Sverige. Om du har skyddsstatus som alternativt skyddsbehövande är möjligheterna för din familj att flytta till dig i Sverige mycket små.

Vem har rätt till familjeåterförening?

Rätten till familjeåterförening beror på vilken typ av skyddsstatus du har och i vissa fall beror det även på när du ansökte om asyl.

Din familj har möjlighet att ansöka om uppehållstillstånd för att flytta till dig i Sverige om du

har fått permanent uppehållstillstånd
har fått skyddsstatus som flykting
har fått skyddsstatus som alternativt skyddsbehövande och ansökte om asyl senast 24 november 2015.

Du som har fått skyddsstatus som alternativt skyddsbehövande och ansökte om asyl efter 24 november 2015 har endast i undantagsfall rätt till familjeåterförening-

Inga kommentarer: