< div id=”header ”>< / div>

tisdag 20 november 2018

Kommunisterna har startat namninsamling mot förtätningen av Varberg !



Kommunisterna i Varberg tar upp kampen mot förtätning i Varberg genom en namninsamling.

Varbergs förra fullmäktige antog 17 december 2017 en förtätningsstrategi för Varbergs tätort.

Kort och gott bygger det på att boende med mindre medel tvinga flytta ut från centrum och in kommer välbeställda med kapital som har råd att bo i centrum.

I förtätningsstrategin sägs så här:

"Genom förtätning kan man också bygga fler bostäder utan att ge avkall på skyddet av värdefull jordbruksmark.Några exempel på förtätning i Varberg är omvandlingen av kvarteret Lorensberg, där en yta som tidigare utgjordes av en markparkering nu rymmer både bostäder, restaurang, butikslokaler och parkering "

Lorensberg är skräckexemplet på hur det inte ska se ut. En homogen grupp som vare sig innehåller barnfamiljer, ungdomar , invandrare utan grupper som haft råd att införskaffa sig en bostadsrätt. Det är flest gruppen äldre än 50+ som bor där med sitt på det torra.


Lorensberg som jag överklagade enda upp till regeringsrätten är nu modell för annan centrumnära byggnation och modell för Varbergspolitikerna i kommunfullmäktige.

Kommunisterna vänder sig mot denna typ av förtätning med kompakta volymbyggen och har nu startat en namninsamling. Istället vill (K) satsa på de mindre 18 tätorterna i Varberg och utveckla en avgiftsfri kollektivtrafik för att komma bort både från förtätning och beroendet av bilen som transportmedel i görligaste mån.

Inga kommentarer: