< div id=”header ”>< / div>

onsdag 17 oktober 2018

MIna tankar kring första fullmäktige för mandatperioden i Varberg !

(träden på bilden finns inte mer de är kapade)

Det första kommunfullmäktige hölls igår i Varberg med den ny- och omvalda församlingen. Denna gången utan MIljöparttiet som varit med sedan 1988 och SPI Välfärden som kom in 1998.

Blir det någon skillnad? Jag tror både pensionärer och miljöfrågor kommer upp frågan är om partier som MP och SPI egentligen behövs om de inte är mycket mer profilerade än vad de var cen gångna mandatperioden.

Det kom i vilket fall upp både om klimat- och miljö då det ändå måste jobbas vidare med dessa frågor oberoende om ett miljöparti finns med eller inte.Lars Åke Errlandsson (V) nämnde klimatet och de ekologiska fotavtrycken och att vi inte kan fortsätta som vi gjort. Lotta Stenkil (M) tog upp kvarteret REnen ett omfattande saneringsarbete som omfattar en del av industrialismens epok.

En sak har jag sett under mandatperioden. Vi har ALDRIG fått så många fällda träd i och kring stadskärnan som nu utan att något parti protesterat eller att trädkramare nämnvärt protesterat. Jag förstår att gamla träd blir gamla drabbas av sjukdomar och bör tas bort men saknaden av debatt är förvånansvärt tyst.

Sedan frågar jag mig om inte asfalteringen av gator som bullerbekämpare inte har fått någon renässans? Det senaste är att Göteborgsvägen (stensatt) ska asfalteras för att få en tystare trafik. KOm ihåg en gång att Christer Sandberg (V) som då satt i kommunfullmäktige värnade om stensatta gator men nu verkar de flesta acceptera att detta asfalteras bort.

Eftersom Miljöpartiet i Varberg i stort sett är nedlagt vem bevakar kommunfullmäktige i Varberg då? Ja igår på läktaren satt inga miljöpartister och frågan är om inte politiken är intressant för att inga arvoden delas ut längre?

Inga kommentarer: