< div id=”header ”>< / div>

söndag 7 oktober 2018

En alliansregering är möjlig om SD är villig att släppa fram en sådan utan motkrav !


Ulf Kristerssons sonderingar för att bilda en regering har fokus på tre reformområden:

Samhällskontraktet – vård, trygghet och polis är exempel på områden som allianspartierna pekat ut som särskilda problemområden. Moderaterna har krävt ytterligare 10 000 poliser de kommande sex åren, sänkt gräns för utvisning av dömda och en hårdare kriminalpolitik på flera punkter.

Förbereda svensk ekonomi inför en kommande lågkonjunktur. Moderaterna gick till val på bland annat ett nytt jobbskatteavdrag, bidragstak och sänkt skatt för pensionärer.

Migration och integration. I valrörelsen har M förordat en ”stram migrationspolitik”, ökade krav för att för att nyanlända ska få ta del av svensk välfärd och bidrag samt krav på att lära sig svenska.

I det stora sammanfaller Sverigedemokraterna i stora delar med Moderaternas politik och det bör i det läget inte vara svårt att passivt släppa fram en alliansregering.

Förmodligen enda chansen att bryta ett DÖ-läge eller genom att frångår NEJ-knappen. Stötestenen är centern och liberalerna om de ställer orimliga krav som gör att SD värjer sig men det beror på hur nära de rödgröna isf de lägger sig.

I vilket fall som helst bör en alliansregering vara bättre ur SD:s synpunkt då de fortfarande behåller sin vågmästarroll och slipper se en blocköverskridande regering där SD marginaliseras.

Inga kommentarer: