< div id=”header ”>< / div>

onsdag 5 september 2018

Skapa ett trygghetsboende i kv Åkaren - men vem lyssnar till det förslaget?



En viktig fråga är äldrevården i Varberg.

Någon som är helt frisk dagen innan sitter i rullstol nån månad efter när jag träffar på personen på torget. Drabbats av en stroke. Bor nere i Träslövsläge där han varje dag cyklade in till stan några gånger tog han bussen.

Han drabbades av en stroke hamnade på sjukhuset och är under rehabiltering på Skansliden tills han är i sådant skick att de vågar skickar hem honom dvs ordnat med ev. hemtjänst och annat.

Hallands Nyheter
tar upp detta kring äldrevården i en ledare med patienter som ska skickas ut när de kallas färdigbehandlade.

Tyvärr bor många kvar i traditionella boendeformer alltför länge och är man frisk ena dagen så anses personen klara sig själv tills det händer något. Då dras byråkratins kvarnar igång,

Jag ser en möjlighet att skapa trygghetsboende på Åkaren nu när detta är tömt. Det är Varbergs bostad som köpt husen som först måste renoveras innan det flyttar in hyresgäster, Det skulle ge ökad trygghet för många äldre men kommunens politiker vill hellre prata om ungdomslägenheter.

Politikerna i Varberg är specialister att ställa grupp mot grupp. Ofta saknas ett helhetsgrepp utan någon kategori favoriseras. Just nu är det nyanlända och invandrare som tycks vara det viktiga för kommunens majoritetspolitiker att fixa för.

Inga kommentarer: