< div id=”header ”>< / div>

onsdag 12 september 2018

Några orsaker till att Miljöpartiet har anpassat sig till att bli ett parti som vilket som helst i regeringen !

Miljöpartiet har gjort två rejäla avsteg när de har suttit i regeringen nöjer med mig dessa för tillfället.


Flyktingpolitiken

2015 gjordes en rejäl omsvängning på det MP gick till val på och MP hamnade på samma sida som S, M och SD. Hela trovärdigheten försvann hos MP vad gäller flyktingfrågan och Vänsterpartiet och Centerpartiet ett till vänster och ett till höger ansågs konsekventare i sin hållning. Miljöpartiet borde redan då lämnat regeringen. I valet gick både V och C fram 2018.


Försvarsfrågan

Miljöpartiet har övergett fredsrörelsen helt och agerat lealöst och låtit hökarna och framförallt försvarsminister Peter Hultqvist ånga på som att vi hotas av Ryssland och måste öka fötrsvarsbudgeten. I försvaret ingår bland annat JAS. Samtidigt ska vanliga resande som flyger beskattas med flygskatt. Är det dessa pengar som ska gå till ökade försvarsutgifter för de verkar inte ha något med klimatet att göra?

Sedan kan ju var och en räkna på försvarsbudgeten och miljöbudgeten och frågan är om det inte tar ut varandra. Vad gäller försvarsfrågor är det väl närmast V som brukar stå närmare MP medan de borgerliga partierna inklusive S går åt andra hållet.

Gröna bortförklaringar i regeringen

"Jomen om inte MP satt i regeringen så hade det blivit värre med en annan typ av regering. SVAR: Efter valet 2018 kommer det att bildas en regering då återstår om det blir VÄRRE med flyktingpolitiken då flera mindre partier driver frågan om ANHÖRIGINVANDRING även om den lagda flyktingpolitiken inte kommer att ändras utifrån läget idag. Är detta VÄRRE?

"Men hur ska vi påverka försvarspolitiken när bara V står för något annat då kan vi lika gärna sitta kvar i regeringen och godkänna ökade försvarsutgifter? SVAR: Jo men de som vill se fredliga lösningar och en grön politik gör inte det med att rusta upp. Möjligen finns ett krav från TRUMP och NATO att europeiska länder ska bidra mer av nationella BNP till försvaret. Men är detta GRÖN politik?"

"Jo men att sitta i regeringen innebär att kompromissa och samarbeta. SVAR: Självklart men det finns också en GRÄNS hur långt man kan gå och ett grönt parti slutar vara grönt. En regering måste vara enig om besluten eller någon måste markera på något sätt vad som grön politik och vad som är en kompromiss. Det går inte att skylla på men vi är ju så små mot jätten glufs glufs"

"Miljöpartiet sitter i regeringen för att stoppa SD. SVAR: Jo det säger både rödgröna och allianspartier inget unikt men ett parti som ska blockera istället för att genomföra sin egen politik behöver aldrig sätta sig in i sakfrågorna"

Inga kommentarer: