< div id=”header ”>< / div>

tisdag 11 september 2018

Miljöpartiet i Varberg blev ett assimilerat alliansparti då tyckte väljarna att det var nog och förpassade dem utanför fullmäktige !



Miljöpartiet hade krismöte i Varberg sedan det visat sig att partiet inte längre blir representerat i kommunfullmäktige.

När det handlat om krismöten tidigare har det gällt hur man får bort mig i partiet så det börjar fungera igen.

Den förädiska 3%-spärren fällde MP och det är märkligt att MP ställt det som krav att ha den lägre 2%-spärren när de ändå satt i MAJORITETEN där de fick bestämma.

Miljöpartiet fick iaf igenom att det ska vara 35% ekologiska mål när det gäller inköpen men i övrigt satt förhandlarna Stefan Edlund och Martin Bagge efter förra valet och förhandlade så att de själva fick maktposter.

Nu blev det bra utdelning i poster ändå så jag ska inte klaga men politiskt en katastrof då Miljöpartiet la sig helt platt att följa Alliansens program
och med lite grön persilja ovanpå för att krydda upp soppan. Ja soppan den ändrades rejält på slutet i servicenämnden när Harald Lagerstedt (C) kuppade igenom att nu ska det köpas in rejält med nötkött som ersatte ekologisk höna, kyckling och böna.

Miljöpartiets invalde men avhoppare i servicenämnden kunde inte annat än att anmäla "deltar inte i beslutet" och från Miljöpartiet hördes utåt inga protester trots att beslutet inte rymdes inom budget och att det är osäkert om de ekologiska målen kan uppnås detta året.

I övrigt har Miljöpartiet i Varberg uppfattats som ett assimilerat alliansparti som saknar egen profil. Att i sista stund gå ut med motioner om ballongförbud och kommunalt naturreservat vid Himleån vittnar att partiet lokalt blivi desperat. Det skulle inte läggas några motioner inom MAJORITETEN var det sagt men plötsligt var detta okey som inte varit okey innan.

Vad gäller kommunala naturreservat vid Himleån finns det strandskydd men Miljöpartiet hade inget emot storskolan i Trönninge, att exploateringen ökades från 300 till 900 bostäder och att det byggs ett Idrottscentrum precis i närheten. Sedan borde väl detta varit uppe redan i förhandlingarna när MP valde att gå med i Alliansen kan man man tycka.

Efter 30 år har alltså Miljöpartiet lyckats efter sitt bästa val någonsin 2014 förpassa sig själva ur kommunfullmäktige i Varberg. Nu ska jag inte beskylla MP lokalt för detta utan att MP riks uppfattas som ett klart definierat vänsterparti till vänster om S och då blir det en aning korsdrag när MP lokalt drar åt rakt motsatt håll.

Inga kommentarer: