< div id=”header ”>< / div>

fredag 10 augusti 2018

Nej en ickeröst på Miljöpartiet påverkar inte arbetet för kommande regering att strunta i parisavtal och klimatlagen !


Miljöpartiet kommer att stiga på grund av torka och skogsbränder?

Mycket möjligt men läs detta också:

Parisavtalet skrevs under av miljöminister Åsa Romson (MP) och sågs som en stor framgång

Cornucopias blogg här "En röst på MP stoppar inte uppvärmningen"

"Sveriges dåvarande miljöminister Åsa Romson (mp) skrev under och med sina överutmaningar menade att detta är en stor framgång.

Eftersom inte alla länder är med på Parisavtalet är det egentligen meningslöst, men vi låtsas om att det kommer ge någon effekt ändå. Även som avtalet är skrivet innebär det att den globala upvärmningen ska bli högst 2.0 grader, men helst inte mer än 1.5 grader. Detta med 66% sannolikhet. Än så länge har uppvärmningen varit 0.9 grader och enligt Parisavtalet ska uppvärmningen alltså mer än dubblas."

"Det väsentliga är alltså att en röst på Miljöpartiet inte kommer spela någon som helst roll. Avtal Sverige har att följa gäller oavsett om Miljöpartiet är kvar i riksdagen"

Klimatlag

Det finns redan beslutat en klimatlag som kommande valda politiker inte kan strunta i.

"Klimatlagen

Klimatlagen ser till att regeringens klimatpolitik utgår ifrån klimatmålen och bestämmer hur arbetet ska bedrivas.

Regeringen ska vart fjärde år ta fram en klimatpolitisk handlingsplan som bland annat ska redovisa hur klimatmålen ska uppnås.

Regeringen ska varje år presentera en klimatredovisning i statsbudgeten."

Väderförändringar


SMHI som tar som en säker källa för vädret om detta skrevs i Expressen 10 augusti 2017

"155 år tillbaka i tiden måste man resa för att finna en kallare sommar än denna.Det är många år.Nu flaggar SMHI för att sommarfiaskot kan få en tråkig repris nästa år"

"De högsta temperaturerna har varit de blygsammaste på 155 år. Senast Sverige upplevde sämre sommarvärme var året 1862.– Jokern i leken är att vi är så beroende av varifrån luften kommer. För att få det riktigt varmt måste luften komma från kontinenten eller Ryssland men nu får vi all luft från Atlanten, säger Sverker Hellström som är Meteorolog på SMHI"

Således kan det göras en uppföljning naturligtvis baserat på flera år hur ev temperaturhöjningar påverkar väderförhållanden. Men att ta som intäkt en månad i maj räcker inte. Man måste gå flera år tillbaka och uppvärmningen av klimatet har väl redan pågått ett tag och lär också fortsätta. Åtgärder kommer oavsett regering.

Inga kommentarer: