< div id=”header ”>< / div>

lördag 4 augusti 2018

Miljöpartiet är svagare idag än vid 1991:års val och riskerar ramla ur riksdagen !



Miljöpartiet lite historik inför valet 1991 pubkicerat i Expressen.

Jag var med då och partiet överlevde lokalt valet för vi var självständiga. Hade vett att driva våra egna lokala frågor medan MP förpassades ut ur riksdagen 1991-1994.

Det var visserligen inte så många aktiva men våra medlemmar tog vi hand om. Alla kunde inte sitta i fullmäktige och i nämnder gällde att hitta andra sätt att hålla medlemmar och rekrytera nya.

Dagens Miljöpartiet är extremt toppstyrt, fokusinriktat att sitta med vid makten och då 1991 bjöds jag in av alliansgruppen då de ville ha med MP. Vi var ju mer ett lokalt parti och inget riksparti som tog order från ovan. Miljöpartiet var ju helt utraderat och fick börja om på nytt.

Jag är inte säker på att Miljöpartiet om det ramlar ur riksdagen klarar av detta denna gången. För mycket maktmänniskor, karriärister och enfaldigt stöpta Fridolinare.

Jag har ju hellre förespråkat ett nytt grönt parti men det tycks gå trögt. Folk är helt enkelt för lata dåligt engagerade och det ska helst vara bekvämt.

Motpolsrörelsen Grön Omstart tankesmedjan och facebookgruppen jobbar lite på tomgång där det varken är bu eller bä. Jag vet heller inte om det är för många i fb-gruppen som går på Miljöpartiets floskler men som ändå inte kommer att vara aktiva i valrörelsen.

Per Gahrton grundare av MP rekommenderade att om jag inte ska rösta på MP så skulle jag rösta på Vänsterpartiet eller Feministiskt Initiativ . OM det vore så hade jag antagligen redan hoppat över till något av de partierna. För övrigt ställer Kommunisterna i Varberg upp med ett mer tilltalande program än något av de två rekommenderade partierna kan uppvisa.

Vill Miljöpartiet sitta med vid makten måste det uppvisa 1-3 frågor som vinnarfrågor, hög trovärdighet och där det krävs radikal förändring. Jag menar att det är bara i tillväxt och konsumtionsfrågan det kan hända något.

Att rösta på radikala alibier som inte kan påverka är som att skicka ut mig i öknen. Det finns alltid någon oas där du kan fastna. Per G glömmer en sak att den samlade vänstern inklusive centern har misslyckats med flyktingfrågan och integrationspolitiken.

En otydlig gymnasielag som jag ifrågasätter gör att jag absolut inte kommer att rösta på något av de partier som baxat igenom den.

Inga kommentarer: