< div id=”header ”>< / div>

torsdag 16 augusti 2018

Funderingar kring varför det behövs ett nytt grönt parti !



Piratpartiet är intressanta då de tillhört gröna gruppen i EP-parlamentet. senaste EP-valet röstade jag på F! som valde den socialistiska gruppen.

Dessvärre MP till riksdagen som blivit ett socialdemokratiskt parti i regeringen och dessvärre ett lydparti till alliansen där jag bor lokalt.

Jag vill nog se mer renodlade partier som står för sin politik än det kompromissande att ingå som något som slags bihang till socialister eller socialdemokrater som tenderar att inte kunna förnya.

Det finns frågor där jag ser en förflackning just nu

1) kärnkraftsmotståndet tycks ha försvagats avsevärt. MP och M ingår i samma energiuppgörelse.

2) tendens till militär upprustning och närmande till Nato. MP och S ingen skillnad och MP och M finns med i samma försvarsuppgörelse.

PP och F! är intressanta då båda brutit vallen till EP men dessvärre inte funnits i vår riksdag och är svaga på lokala nivåer.

MP verkar ha regerat bort sin gröna själ och ser bara klimat men glömmer att nu använder motståndare kärnkraften som en möjlighet att lösa klimatfrågan. Klimatfrågan löses inte heller av att lägga miljarder på närmande till Nato eller inköp av militära högteknologiska system.

Jag vill se ett nytt grönt parti bildas efter valet och blir det inte så tror jag att PP, F! och MP lär få det svårt i kommande EP-val då alla dessa blivit trendpartier som råkar vara inne ett val men nästa val helt inaktuella.

Inga kommentarer: