< div id=”header ”>< / div>

onsdag 15 augusti 2018

Alliansen överens om en gemensam klimat- och miljöpolitik - men liberalerna vill vara grönast !



Liberalerna går nu stenhårt ut med sin "miljöprofil" att de sedan vill ha mycket kärnkraft är en annan sak för Naturskyddsföreningen har ändå satt dem som bästa alliansparti i sin prövning.

För har Alliansen gjort ett gemensamt utspel där de vill skärpa sin profil i klimat- och miljöfrågor

Minskade utsläpp från sjöfarten och vägtrafiken

◾Möjliggör fossilfri laddning och tankning i hela landet genom att bygga ut infrastrukturen med exempelvis laddstationer för elbilar samt tankstationer för vätgas till bränsleceller.
◾Utveckla och förbättra det nuvarande bonus-malussystemet till en kraftfull grön bilbonus, för att ge ökad klimat- och miljöstyrning och större drivkrafter att ställa om. Systemet ska vara teknikneutralt, självfinansierat och intäkts-neutralt över tid.
◾Gör en översyn av hur och om skatten på all elektrifierad kollektivtrafik, tunga fordon samt miljölastbilar skulle kunna sänkas samt om de är de mest verkningsfulla åtgärderna för att minska utsläppen.
◾Inför en nedsättning av elskatten för alla fartyg.

Fler gröna företag


◾Snabba på omställningen av den svenska industrin genom att investeringar i klimatsmart teknik stimuleras. Inledningsvis ska detta ske genom ett investeringsstöd som på sikt ska omvandlas till ett skatteavdrag.
◾Effektivisera miljöprövningar och korta handläggningstider.
◾Inför ett grönt spår för tillståndsprövningar – företag som vill göra miljöförbättrande åtgärder bör ges en mer skyndsam handläggning.

Ett grönare flyg

◾Inför krav på obligatorisk inblandning av förnybart bränsle, för att säkerställa att utsläppen från flygandet minskar på riktigt.
◾Inför klimatstyrande start- och landningsavgifter för att premiera de som använder effektiva motorer eller mer förnybart bränsle.
◾Sverige ska ta ledartröjan för att omförhandla de internationella avtal och konventioner som sätter stopp för beskattning av flygbränsle.
◾Gör en riktad satsning på forskning och utveckling av biobränslen för flyget.

Värna växande skogar

◾Stärk äganderätten. Vi vill tillsätta en bred utredning i syfte att stärka den grundlagsskyddade äganderätten och egendomsskyddet.
◾Inrätta ett nytt Sveaskogsprogram i syfte att möjliggöra skydd av värdefull natur samtidigt som det säkerställs att skogsägare får rimlig ersättning.

Rena hav, sjöar och vattendrag
◾Satsa på investeringsstöd för avancerad vattenreningsteknik, för att minska utsläppen av bland annat läkemedelsrester och mikroplaster i hav, sjöar och vattendrag.
◾Öka det internationella samarbetet för att motverka övergödning, giftiga utsläpp och nedskräpning

Inga kommentarer: