< div id=”header ”>< / div>

lördag 28 juli 2018

Varberg styrdes som bäst under Kaj Berntsson (S) 1994-1998 !



Kaj Berntsson fd kommunråd (S) i Varberg drar på med lite funderingar från fornstora dagar hur det var tänkt när tunneln skulle gå under staden, färjan skulle flyttas till Farehamnen och staden skulle ansluta till hamnområdet. 🤔

Min kommentar:

Tunneln har blivit mycket dyrare än vad vi tänkte oss från början. Själv hade jag förslag om att stationen skulle läggas vid Lassabacka med möjlighet för Boråstågen att gå in till nuvarande centrala stationsläge men fick böja mig för S förslag om stadsmiljötunneln.

Färjan fick en ny ramp och det möjliggjordes för bättre utfart då och färjeflytten till Farehamnen lades på is ett antal år. Det var tänkt att Stena skulle bidra till att bekosta den nya hamnen och inte flytta till Halmstad. Någon virkeshamn i Farehamnen var aldrig aktuell.

Västerport var inte planerat som något skrytprojekt för göteborgspendlare utan en möjlighet att bredda staden västerut och slippa bygga för högt på höjden. Stadens karaktär skulle bevaras. 🤔

...konstaterar vi hade bättre beslutsfattare förr och märkligt nog är MP med i majoriteten fast nu till höger....det blir nog skönt för dem att bli av med Ringborg som varit med nu inför valet...konsulter och extern kraft sköter valrörelsen. Förr fick vi lov att tänka ut visionerna själva.

Kajs insändare i HN här

Inga kommentarer: