< div id=”header ”>< / div>

måndag 2 juli 2018

Var står partierna gällande miljö och klimat i Varberg?



Att värna om miljö och klimat ska överordnas alla andra politiska frågor?

Valkompassen SVT har detta som en av 19 frågor,

Mycket bra förslag
tycker

Socialdemokraterna "Vi måste alla, både kommun, företag och enskilda, alltid i första hand ta hänsyn till miljö och klimat i våra beslut om vi och våra barn skall kunna leva på jorden i framtiden"
Vänsterpartiet "Ja, vi borde ha det perspektivet på beslut som fattas."
Miljöpartiet"Det är NU det gäller, klimatet kan inte vänta. Det vill säga att klimat och miljö är en ödesfråga, något vi måste prioritera då andra frågor annars blir oviktiga om vi inte har en levande planet att tillgå. Samtidigt som vi fokuserar på arbetet med miljö och klimat måste vi dock fortsätta med inte minst de sociala frågorna. Mår vi dåligt, lever i utsatthet, känner oss utanför samhället eller knappt har mat för dagen, då kanske inte miljöfrågorna är det vi orkar prioritera, även om vi i grunden anser det vara viktigt."

Ganska bra förslag

Centerpartiet"Miljöhänsyn ska tas i samtliga beslut där det är aktuellt och relevant."

Här ovan de partier som svarat positivt nedan de som svarat negativt eller inte alls


Ganska dåligt förslag


Moderaterna
Liberalerna "Även om frågorna om klimat och miljö är av stor vikt ska behandlas i en helhet tillsammans med övriga frågor."
Kristdemokraterna"Vi är överens om det miljöpolitiska ramverket men vi får heller inte glömma bort andra viktiga förutsättningar för ett gott samhälle."
Sverigedemokraterna "Miljön är viktig att värna men klimatåtgärder i Sverige är idag extremt dyra i förhållande till andra länders potentiella åtgärder. Kostnad i förhållande till eventuell nytta måste lyftas i varje fråga. Idag investerar kommunen i solpaneler samtidigt som vår klimatneutrala kärnkraft producerar mer klimatvänlig och billig el än kommunala solpaneler."

Hoppat över frågan

SPI Välfärden"Är alldeles för stor fråga som Sverige inte kan klara ensamt"

Min kommentar: Det känns som partierna glömt bort att Varberg är en ekokommun och svarar ganska ytligt i sina kommentarer. Förmodligen beror det på att det inte finns en enda engagerad miljöpolitiker i fullmäktigeförsamligen och förmodligen inte kommer att sitta där framledes heller.

Inga kommentarer: