< div id=”header ”>< / div>

måndag 18 juni 2018

Trots Miljöpartiet i regeringen kommer inte 14 av 16 miljökvalitetsmål att nås 2020 !



Det behövs en radikal omställning av samhället tycker Miljöpartiet och pendlar strax vid 4%-spärren.

Mycket möjligt att MP kan hotta upp klimat- och miljöfrågan ett snäpp i valrörelsen inte minst i plastkonsumtionsfrågan där de behövs konkret handling. Frågan är varför man inte gjort det tidigare?

Jag kom ihåg det förra språkrörsparet Wetterstrand/Eriksson som skulle göra Miljöpartiet bredare mer ekomodernistiskt och förkastade alla gröna fundamentala förslag. Det var de som raggade Isabella Lövin till MP och är idag ett av språkrören.

Isabella Lövin
är en urpräglad enfrågepolitiker har sämst förtroende bland partiledarna men saknar egentlig förankring inom Miljöpartiet. En politiker som suttit långt från vardagsmänniskan och förnippas med maktens människor. Inte konstigt då att hon flirtar vilt med C och L och därmed lyckas utradera MP:s själ helt.

Peter Eriksson som är bostadsminister och fd språkrör efterlyser blocköverskridande överenskommelser i bostadsfrågan inser inte att bostadsmarknaden nu sviker och det finns folk som är skitförbannade att de bostäder som byggs finns grupper av människor som aldrig skulle flytta in i då de inte klarar hyrorna.

Vill man påverka Miljöpartiet att gå till vänster så bör MP genast lämna regeringen och etablera ett närmare samarbete med Vänsterpartiet. De som är utstötta fundamentalistiska gröna har lämnnats i sticket. Miljöpartiet saknar idag en egentlig medlemsbas. Det har blivit allt för mycket toppstyrning enda ner till lokal nivå.

Om partier blivit så lika att de står för samma sak måste man börja fråga sig om man utgår från Natyrskyddsföreningens pejling? Mer av samma sak och vilket partipaket ska väljas i valet för den som röstar på miljön?

1. Vänsterpartiet egentligen med huvudfokus på annat än miljön. En bra röst för att garantera rödgrön politik.

2. Miljöpartiet urpräglad miljöpolitik men på S villkor vilket gör det ytterst sårbart om S förlorar statsministerposten.

3. Centerpartiet ett parti som avgör regeringsfrågan men inte så bra miljöpolitik som de flesta tror. Kan dock vara en fördel om det blir en alliansregering.

4. Liberalerna en joker med bättre miljöpolitik än många tror men i paketet ingår också som som NATO, kärnkraft och bilismens främsta förespråkare.

En grön radikal omställning kräver omställning inte minst att nå de nationella miljömålen och när inte ens Miljöpartiet drivit de med strategisk kraft vem ska då driva dem?

Läs här om Sverigesmiljomal.se
"Miljökvalitetsmålen Säker strålmiljö och Skyddande ozonskikt kommer att uppnås eller vara nära att uppnås till år 2020. Övriga 14 mål kommer troligtvis inte att nås"

Inga kommentarer: