< div id=”header ”>< / div>

tisdag 19 juni 2018

Moderaterna förbereder koalition med Sverigedemokraterna i Varberg i kärnkraftsfrågan !



Förbereder M en koalitionsallians med SD i Varberg?

Något annat går inte att tolka utifrån det budskap Moderaterna i Varberg går ut med på sin fb-sida.
"Sverige ska satsa på alla relevanta energislag, inklusive kärnkraft, samt på forskning och demonstrationsanläggningar. Ringhals ska utvecklas - inte avvecklas. Rösta på moderaterna för en trygg framtid för Ringhals och Varberg."
(M:s fb-sida i varberg)

Vattenfalls VD Magnus Hall har andra planer med energiomställningen :

Energiewende


Utöver de sju svenska reaktorerna äger Vattenfall även tre reaktorer i Tyskland. Vattenfalls tyska kärnkraftstillgångar kommer emellertid att avvecklas helt på grund av den tyska regeringens politiska beslut att fasa ut kärnkraften i samband med den stora energiomställningen Energiewende.

- Vi ser det precis som när Sverige ersatte de utländska ägarna för en stängning av Barsebäck, säger Magnus Hall om den ersättning som Vattenfall får för att stänga ner sina tyska reaktorer.

Inga nya reaktorer

Magnus Hall ställer sig också tveksam till den svenska kärnkraftens framtid bortom de befintliga reaktorer vars livslängd nu förlängs.

Utbyggnad av ny kärnkraft och en satsning på fjärde generationens reaktorer kan enligt Magnus Hall utgöra ett alternativ i de länder där kärnkraft är accepterat, som till exempel i Frankrike och Storbritannien. Däremot talar han om att Vattenfall inte har några planer på att bygga nya reaktorer av något slag i Sverige.

- Vi tror att det är billigare att bygga vindkraft kompletterat med flexiblare vattenkraft, kommenterar Magnus Hall.

Inga kommentarer: