< div id=”header ”>< / div>

måndag 4 juni 2018

Liberalerna hoppet för miljön vid en eventuell alliansregering !



Naturskyddsföreningen har gjort sin granskning före valet på partierna utifrån de frågor de själva driver.

Inte oväntat så är Vänsterpartiet och Miljöpartiet de som står närmast på den rödgröna planhalvan. Liberalerna ligger bäst till på den borgerliga planhalvan. Intressant är att centern som förväntas få en nyckelställning i årets val inte tycks leva upp till att vara det miljöparti de själva säger sig vara.

Socialdemokraterna har stärkt sin ställning på klimat- och miljöområdet och är en förutsättning av de mer miljöinriktade partierna ska få igenom sina förslag. Tyvärr har MP gjort väldigt mycket egotrippande av sin egen förträfflighet vad de fått igenom i gröna budgetar och i regeringen vilket kan vara lite påfrestande i längden.

I många enskilda punktfrågor finns det stort gehör för förbättringar och framsteg hos flera partier. Till slut handlar det också om att få majoritet för dem också och att driva det i regeringsställning.

Problemet för MP är inte deras miljöpolitik utan om de kommer att finnas kvar i regering och riksdag efter valet och vilken regering som kommer att bildas. Sedan måste klimat och miljö lyfta upp på agendan som valets viktigaste frågor och då räcker det inte med att ett parti med låga opinionssiffror gör det utan flera.

Att Vänsterpartiet skulle vara en dubbel påtryckare i regeringen ignoreras av MP som naturligtvis hellre vill se V utanför regeringen än dela med sig av sina sex ministerposter. Nästa regering blir troligen en alliansregering av något slag och där lär inte MP få vara med alls.

Inga kommentarer: