< div id=”header ”>< / div>

lördag 19 maj 2018

Vänsterpartiet i Varberg tänker locka väljare från S och MP men kommer att tappa till Kommunisterna !



Tänkte blogga om Vänsterpartiet i Varberg idag och möttes först av en aggressiv äldre herre i röd hatt som tycker det är självklart att det finns en karens på sex månader om man haft en skuld då skulderna är betalda för att få ett eget kontrakt i det kommunala bostadsbolaget. (Inte en tanke på att det finns faktiskt folk som REDAN har skulder som bor hos Varbergs Bostads AB som redan har egna kontrakt ).

Klargörande från Vänsterpartiet att man värnar om de redan har och inte för dem som står utanför.

I frågan om varför man inte överlät de boendes hyreskontrakt mestadels sociala till Varbergs Bostad AB vid överlåtelsen av fastigheten Åkaren fick jag till svar att det är individuellt och kräver såna lösningar.

Kom ihåg att det fanns en boendekedja där boende från Åkaren flyttade till Hantverksgränd för många år sedan och ett villkor var då att dessa första sju personer som fick flytta dit gått på tolvstegsbehandling och klarat lång tids nykterhet fick fribrev från Varbergs Bostad AB för att kunna flytta dit. Det gick alltså att förhandla bort de stela villkoren som VBAB redan har.

Sedan många år har ensamkommande fått förtur på Hatverksgränd då det blivit ett HVB-hem där och boendekedjan bröts som kommunen hade en gång för de som genomgick missbruksbehandling.

Klargörande är att Vänsterpartiet nu vill införa något som prövats redan i kommunen "housing first" boende först något som liknar de sociala kontrakt som redan finns alltför mycket av i kommunen.
Ingen återgång till den boendekedja som fanns när Getterön hade ett behandlingscenter, när beroendeenheten omfattade Åkaren och då Hatverksgränd var tillgängligt.

Vänsterpartiet har i och för sig skickliga människor på sin lista men är kända i Varberg att göra en urusel valrörelse. De förväntas ta röster från både S och MP som V tycker glidit för långt till höger. Men kommer att tappa till Kommunisterna som mer lockar åt sig aktvister, arbetarklass och är mer renodlad opposition inget bihang till sossarna.

Det man vinner på gungorna lär man förlora på karusellen. Men då F! inte ställer upp i valet lokalt borde det finnas utrymme lokalt att locka till presumtiva feminister. Det kanske är där mer dagens V hör hemma egentligen?

Inga kommentarer: