< div id=”header ”>< / div>

söndag 27 maj 2018

Miljöpartiet är i djupare kris än de själva förstått !



Cornucopia som INTE är miljöpartist får man väl säga slår ändå huvudet på spiken i sitt blogginlägg om att "Miljöpartiet saknar fortfarande sjukinsikt"

"Man går till val på ännu mer av samma - dubbla flygskatten, höj bensinskatten och viktigast av allt - skatt på sugrör och tops. Det positiva är att för varje dag som går säkerställer man en plats utanför riksdagen."

Det MP lyckas med är att göra arbetarväljare rejält förbannade - de som reser någon enstaka gång och ser fram emot sin semesterresa någon gång om året, de som inte har tillgång till storstadens kollektivtrafik och där elcykeln inte är förstahandsalternativet till pendling. Där en ny bil faktiskt måste tänkas igenom en och två ggr om man har råd att köpa eller något bättre begagnat. Däremot har jag inget emot allt plastskräp som ska fasas ut. Det finns bra material att ersätta det med.

Det är faktiskt med socialdemokraternas hjälp som alla förslag måste lotsas igenom. Skakas S-partiet vilket de faktiskt gör är det faktiskt också Miljöpartiets problem. S ligger ganska skakigt till och har fullt huvudbry var deras egentliga identitet finns någonstans. Det är en sak att vara 35%-parti en annan sak att närma sig 25% med ett likadant krisande miljöparti som ligger runt 4%-spärren.

"Ett av partiets många problem är att kompisgäng har kuppat maktövertagande i partiet i många kommuner, och får därmed representation på årsstämman och kan med sina varierande grader av vansinnigheter påverka partiet rätt in i kaklet."

Det här med demokratin i en lokalavdelning nu med nya stadgar med ombud till distriktsstämmor kan diskuteras. I synnerhet som det tillåts att ombud finns på listorna som i hög grad har stort egenintresse av listornas topputformning. Det märktes ganska tydligt i Halland när listorna togs för riksdag och region.

Inte minst har MP:s egen lokalavdelning i Varberg svårt att rekrytera folk till interna uppdrag sedan de 2016 hade en alternativstyrelse till de tre som ville åta sig styrelseuppdraget då. "Kompisgänget" åtog sig alla platserna och fortsatte 2017 utan tuggmotstånd. Inför 2018 års ordinarie årsmöte lämnade alla styrelsen och nu är det kallat till extra årsmöte då styrelse, valberedning och revisorsplats ska fyllas.

Den föreslagna listan lokalt för MP Varberg är 7 personer inför valet och känns bara representativ för dem själva då bara det antalet brukar dyka upp på årsmötena.

Jag tror Miljöpartiet får det tufft inför valet. Inte minst har MP på sin kongress skalat ner sitt valmanifest att bara handla om miljö och klimat men har ett antal i partiet som driver andra frågor som kommer att tröttna. att sitta som bihang i en nämnd utan stöttning av partiet kommer att bli stentufft om MP tror de kan gå tillbaka som enfrågeparti.

Den gången var aktivisterna basen inte en massa parlamentariker och anställda hos partiet. Nu återstår väljarnas dom valdagen och då kommer ganska mycket i partistöd att rinna bort.

Inga kommentarer: