< div id=”header ”>< / div>

måndag 9 april 2018

Varför lägger Varbergs kommun pengar på en rivningskåk på Malmgatan när allting runt om byggs nytt?


Jag flyttade in på Malmgatan 14 B 1 februari då hade det pågått arbetet med byten av fönster sedan november då det slagits upp byggställningar och stort plastskydd runt om fastigheten.

Sedan var det "någon" som kom på att det kanske skulle göras något med fasaden också och gubbar dök upp och spikade frigolitplattor runt om i huset. Plötsligt tog arbetet slut. Det dök inte upp några byggjobbare alls.

Jag började undersöka varför och orsak till detta. så kom ett svar. Vissa moment krävde viss temperatur för att slultföras och senaste beskedet är att det ska vara klart i mitten på maj.

Det finns frågor som kan ställas: Varför det inte räckte med byten av fönster och varför lägga ytterligare pengar på det jag ser som en rivningskåk? Huset är byggt 1946 och står väl några år till men läget bland attraktiva hus är lite märkligt. Här borde byggas helt nytt och modernt.

Redan när jag satt i kommunstyrelsen på 90-talet var det tal om att riva detta huset. Vill man lägga pengar på att bevara hus finns det andra fastigheter som har en högre bevarandeklass och bry er inte om oss som bor här. Vi är bara tillfälliga hyresgäster i väntan på bättre tider.
Skicka en kommentar