< div id=”header ”>< / div>

måndag 23 april 2018

Regeringen kan redan nu inteckna att de kommer att förlora i valet !Det krävs en enorm valspurt om regeringen ska sitta kvar. Se val.digital här.

Socialdemokraterna 26,3 % i snitt april 2018
Miljöpartiet 4,2 %

Det blir tillsammans 30,5 %

Då tar vi valåret 2014 och jämför:

Socialdemokraterna 31,8 % i snitt maj månad
Miljöpartiet 10.0 %

Summa: 41,8 % för de då blivande regeringspartierna.

När regeringen nu redan ligger 11,3 % så är det med all säkerhet ett tecken på att det här klarar inte S + MP tillsammans. De röster de tar av varandra nu kan inte väga upp det de måste hämta hem för att sitta kvar.

När varannan ledamot i Miljöpartiet indikerar att de INTE ställer upp till omval är det bekymmersamt i ett redan krisartat parti.

Även om regeringen med lätthet fått igenom vårbudgeten och budgeten i höstas är det NU valrörelsen börjar på allvar. Vi är ett antal människor som ska fasas ut från diverse uppdrag och ersättas med nya efterhand. Men det är NU de som ställer upp till val inte vi som redan sitter på förtroendeplatser runt om i landet eller i riksdagen.

S+MP har en lång uppförsbacke och hur de ska agera framöver blir intressant. För BÅDA partierna måste i detta läget profilera sig och det kommer att tära på regeringssamarbetet.

Samtidigt finns det direkta hotet från Alliansen+ SD att Stefan Löfven kommer att avsättas om han inte avgår frivilligt om S blir det stora förlorarpartiet i valet och MP det näst största förlorarpartiet.
Skicka en kommentar