< div id=”header ”>< / div>

söndag 22 april 2018

Grön Omstart fyller två år och står fria och oberoende från Miljöpartiet !



Facebook-sidan GRÖN OMSTART fyller 2 år.

Sidan startades för att få mer aktivitet inom Miljöpartiet med transparens, delaktighet och ökad demokrati. Som tack för hjälpen såg organiserade partilojala miljöpartister till att vara mobiliserade om något partikritiskt publicerades på fb-sidan och jag var en av dem som skulle varnas och helst lyftas ut från gruppen då jag inte höll "god ton".

När de fyras gäng Carl Schlyter, Jabar Amin, Valter Mutt och Annika Lillemets fick utrymme på sidan och inte minst avfällingen Birger Schlaug blev det riktigt fajt och många uppmanades lämna gruppen då den inte representerade Miljöpartiets politik som den fördes i riksdagen.

Grön Omstart har sedan blivit en politisk grön obunden grupp för hur skulle man kunna hålla koll på vilka som är medlemmar i Miljöpartiet eller inte om det inte finns tillgång till medlemsregister?

Ett tag ägnades stor möda att puffa för radikala motioner som var tänkta att antas på kongressen. Sedan kandidater som borde sitta i partistyrelsen hos MP som kunde få fart på MP. Detta blev till stor del ett misslyckande. Inte minst då Grön Ungdom på gott och ont begåvats med gräddfil och som sidoorgan blir bättre behandlat än Grön Omstart som inofficiell sluten grupp utan direkt anknytning till partiet.

Frågan är behövs Grön Omstart i valrörelsen eller blir det en störning för att "rädda" Miljöpartiet kvar i regeringen och i riksdagen?

Det finns de som menar att ett riktigt välförtjänt valnederlag är det enda som kan rädda Miljöpartiet annars befäster bara karriärnissarna sin ställning. Fundisarna i MP är utkastade för längesedan och MP är numera något slag grönliberalt mittenparti utan radikal ställning i någon fråga.

Lokalt över hela landet handlar om att vara och uppträda lojalt mot partiledningen det behövs inte så mycket lokalt tänkande då upplägget i valrörelsen ska styras uppifrån. Miljöpartiet ska mainstremas över hela landet och budskapen ska spridas av alla med jämna mellanrum. När många sprider budskapet ska det ge eftertryck att detta är partiet vi ska rösta på.

Grön Omstart
har här en friare ställning. Att våga ta upp där det för MP är obekvämt, att inte behöva förhålla sig till dagspolitiken. Att våga vara en fri röst för gröna intressen som inte hänger på ett visst valresultat.

Grön omstart går nu in en valrörelse på vinst och förlust. Det finns inte längre någon bindning till Miljöpartiet eller något annat parti. Det kan vara en nackdel ur det korta perspektivet att inte ha tunga kandidater att puffa för men kan vara en fördel nästa år då det är EU-val. Hur ska MP försvara 15% och fyra platser om det går uselt i valet 2018?

Inga kommentarer: