< div id=”header ”>< / div>

lördag 3 mars 2018

Stefan Edlund siktar på en fjärde mandatperiod i Varberg genom att kryssa sig in i kommunfullmäktige !Miljöpartiet i Varberg har presenterat sin lokala lista

1. Johan Rosander
2. Linnea Sandahl
3. Samuel Lindh
4. Sophia Nilsson
5. Peter Rudhager
6. Peter Björck
7. Stefan Edlund

De två översta sitter redan idag i kommunfullmäktige. Många är nog fundersamma varför Stefan Edlund idag gruppledare hamnar så långt ner. Varför han överhuvudtaget står på listan efter tre mandatperioder?

Jag tror helt enkelt att han förväntar sig att KRYSSA in då MP inte förväntas ta mer än högst två mandat med detta startfältet. Det är en ovanligt svag lista som i stort sett bygger på den kf-grupp som redan sitter idag i majoritet ihop medalliansen i Varberg.

Vad ska de gå till val på? att de är trevliga ihop med alliansen. Att Stefan Edlund gör bra ifrån sig om han ges makt och kan styra och stätta internt i MP där alla lyder honom?

Jag tycker inte heller det verkar finnas något intresse att driva annat än ärendefrågor i den kommunalpolitiska dagordningen inte ens det. Allt ska vara enligt alliansens mall och inga avvikelser tillåts.

Det finns inget utrymme för någon att profilera sig heller. I kommunfullmäktige är Erland Linjer(M)gruppledare för Johan Rosander som står etta på listan och sitter med i socialnämnden, Tvåan på listan Linnnea Sandahl sitter i byggnadsnämnden med Stefan Stenberg (C) i kf blir gruppledare för henne.

Gruåpledaren för MP i Varberg Stefan Edlund blir nu av med sina främsta utmanare paret Bagge och har allt utstakat för att kunna kryssa sig in. Han fick flest kryss i MP redan förra valet och står på positioner på både riks- och regionlistan också.

Mitt tips efter valet är att MP kommer att som bäst ta 2 mandat och då kommer det att se ut så här:

Stefan Edlund
Johan Rosander
------
ersättare Linnea Sandahl och Sophia Nilsson
Skicka en kommentar