< div id=”header ”>< / div>

tisdag 20 mars 2018

MP Varberg går till val i ihop med alliansen ?

För ett år sedan skrev jag ett blogginlägg om MP Varberg ska vara fortsatt alliansjolle eller självständigt alternativ inför valet 2018.

Jag gör nu en uppföljning av det jag skrev för ett år sedan.

Eftersom jag fortfarande sitter kvar på Miljöpartiets plats som ledamot i kultur och fritidsnämnden och som ersättare i kommunfullmäktige så betalde jag in medlemsavgiften 16 oktober 2017.

I praktiken innebär det att jag är välkommen tillbaka i alliansgruppen i kultur- och fritid och fått ett tätare samarbete ihop med alliansen där.I kommunfullmäktige har jag blockerats av MP:s kf-grupp att hoppa in och tjänstgöra men sitter på läktaren beredd att gå in om situationen uppstår.

Vad gäller Miljöpartiets lokala profil inför 2018 skrev jag "2018 om Miljöpartiet fortsätter som hitills inom alliansen blir de uppslukade av dem och kommer antagligen inte att få någon representation efter valet lokalt i Varberg"

Jag har den uppfattningen att MP har fortsatt "som hitills" och är idag ett ytterst lojalt parti inom fempartialliansen.

Vad göra?

"Dubbla strategier. Det gäller att de som inte är involverade direkt i maktpolitiken att låtas ta mer plats och mejsla fram en grön profil vilket jag ser som mycket svårt men inte helt omöjligt.

De som sitter fast i maktpolitiken bör tänka över sina roller när är det dags att frigöra jollen och när är bäst tidpunkt? I annat fall kan de dela valstuga med allianspartierna.

När? (skrivet för ett år sedan)

"Senast årsskiftet bör Miljöpartiet ha bestämt sig om de ska vara ett självständigt grönt parti eller släpvagn till alliansen i Varberg.Ju fler av de av de namnen som varit med och sjösatt samarbetet med alliansen och även ingått om de står högt på listorna även då markerar det egentligen bara att man vill vara fortsatt alliansjolle i Varberg.

OM en strategi utvecklas bör det vara tydligt att man söker annan typ av samarbete och det ska också synas på listorna med namn som strävar efter det."

Min uppfattning är att MP Varberg eftersträvar samma typ av samarbete som är idag ihop med allianspartierna. Det finns inget idag som tyder på något annat.

Listan har bantats sedan förra valet men de namn som står på listan smälter bra in i allianssamarbetet. Då återstår var den gröna profilen finns någonstans samtidigt har Miljöpartiet varit med i majoritetsstyret men det gäller att göra grön politik av det också.
Skicka en kommentar