< div id=”header ”>< / div>

lördag 24 mars 2018

Miljöpartiet mörkar i ett uppmärksammat personalärende om spionanklagelser !



När ska Miljöpartiet tvätta byken i sina egna led när det kommer fram uppgifter att de kastat ut en oskyldigt utpekad tjänsteman till ingenstans?

Gruppledaren i riksdagen Maria Ferm hänvisar till huvudansvarig Anna Stenvinkel som undviker att svara på personalärenden och politikerna springer omkring som katten kring het gröt då de vet att Pernilla Stålhammar en av riklsdagsledamöterna haft stor del i detta. Pernilla som tidigare varit partiets utrikespolitika talesperson.

Enligt bakgrundsfakra från Aftonbladet har följande hänt

Detta har hänt

Aftonbladet har i flera artiklar granskat de märkliga turerna kring den MP-tjänsteman i riksdagen som pekats ut som säkerhetsrisk på grund av påstådda rysskopplingar.

Andra källor i partiet har gjort gällande att anklagelserna var påhittade och att det verkliga skälet var det kraschade förhållandet med MP:s utrikespolitiska talesperson; Pernilla Stålhammar.

Pernilla Stålhammar gick under hösten ut och anklagade såväl tjänstemannen som andra MP-toppar för att vara ”ett säkerhetshot” – beskyllningar hon sedan fick backa ifrån.

Stålhammar fråntogs då också rollen som utrikespolitisk talesperson och hon förlorade även sitt uppdrag i utrikesnämnden.

Under julhelgen gick Stålhammar ut och tog avstånd från sin avbön, menade att partiet tvingat henne att ljuga samt att riksdagens gruppledare inte tillät henne lämna riksdagens kammare utan tillstånd. Miljöpartiet avfärdade helt hennes anklagelser.

I januari polisanmäler den utpekade MP-tjänstemannen riksdagsledamoten Pernilla Stålhammar för förtal.

Aftonbladet kunde senare visa hur erinran om att tjänstemannen var en säkerhetsrisk skrivits under av Isabella Lövins närmaste medarbetare - statssekreterare Eva Svedling

I en pressträff nyligen gick Amanda Lind ut med att Miljöpartiet nu siktar på kvinnliga väljare inför valet. Om vi tittar på hur ärendet ovan handlagts är det uteslutande kvinnliga huvudpersoner inblandade förutom den sparkade tjänstemannen som är MAN.

Inga kommentarer: