< div id=”header ”>< / div>

tisdag 6 mars 2018

Miljöpartiet bör lämna att vara annex till S om det ska ha ett existensberättigande !


"Svenskarnas partival är nämligen mer vänster–höger-präglat än i något jämförbart land. När Miljöpartiets stöd minskade i höstens SCB-undersökning var de stora vinnarna varken V eller C, som ligger nära en grön miljö- och flyktingpolitik. Den största väljargruppen hade gått till Socialdemokraterna."

Mårten Roslund tidigare språkrör för Grön Ungdom sticker ut i SvD med att "Miljöpartiet måste vända vänstern ryggen" i en debattartikel.

På höger-vänsterskalan placeras Miljöpartiet EXAKT där S ligger idag och inget annat. De är för närvarande partners i en regering som enligt partisekreteraren Amanda Lind fungerar alldeles utmärkt. Ambitionen är att fortsätta samarbetet i denna regeringen även efter valet.

Om Miljöpartiet har någon grön ideologi borde den vara ganska urvattnad vid det här laget på grund av alla karriärister och maktsökare bland de förtroendevalda inom MP.

Miljöpartiet har uteslutande fokuserat vid klimatfrågan i riksdagen och gröna framgångar i en budget men vad händer efter valet? Det återstår bara ett halvår och all fokusering ligger på valdagen.

Själv utgår jag från mars 2014 hur läget såg ut då och som banade vägen för nuvarande regeringsbildning:

Mars 2014 (opinionen)

Socialdemokraterna 33,4 %
Miljöpartiet 9,9 %

Februari 2018 (opinionen)

Socialdemokraterna 26,8%
Miljöpartiet 3,8%

Vem som helst kan räkna ut att regeringen måste spurta ganska bra för att hålla sina anhängare glada. Vad som händer i mars månad lär ha stor betydelse men till skillnad från partisekreteraren ser läget bekymmersamt ut. Inte minst för Miljöpartiet om de ska ha häng på S.

Väljare som rör sig mellan dessa partierna lär inte dra fler väljare till nuvarande regering utan betonar bara var tonvikten ska ligga. Något måste hända och det är de som vill ha kvar denna regering som ska bevisa det. För närvarande ligger Miljöpartiet långt ifrån att ingå i en kommande regering efter valet. Vad gör man då?

Inga kommentarer: