< div id=”header ”>< / div>

torsdag 15 februari 2018

Miljöpartiet på väg ut ur riksdagen - endast stödröster från S lär hjälpa dem kvar !


Ska MP låsa sig för en regeringsbildning efter valet?

I en motion till Miljöpartiets kongress vill EU-parlamentarikern Max Andersson slå fast att MP har mer gemensamt med V än med C och L om regeringsunderlaget behöver breddas.

Själv är jag inte så säker på att ens Miljöpartiet kommer att bli påtänkta att få vara med i en annan regering än den de redan sitter i. Skulle situationen uppkomma får de ta det då.

Miljöpartiets systematiska kultur att stöta ut aktiva och sympatisörer som varit med länge bidrar till detta. Jag läser Stefan Nilsson riksdagsman invald för MP:s inlägg i Expressen.

Det finns en kultur som uppstått inom Miljöpartiet att allting som stör "varumärket" ska bort till varje pris. Den brokiga mångfalden i partiet har försvunnit för ett mer stereotypt parti.

När MP gör ett utspel om att förbjuda fossildrivna drivmedel 2030 gör man det på en betalsida i Dagens Nyheter.

Vem tar artikeln på allvar? Båda språkrören lär vara utfasade efter nästa val och vem står då för det som skrivs i artikeln? Obefintlig medlemspåverkan och politik gäller fyra år en mandatperiod sedan omprövas den.

Vattenfalls kärnkraftverk Ringhals och Forsmark slår produktionsrekord och detta samtidigt som kärnkraftens främste förespråkare för avveckling: Miljöpartiet sitter i en regering.

Då kan jag ifrågasätta mycket i den löftespopulism som spottas ut och vad innehållet blir i den regering MP ska tänkas ingå i efter val?

Det har varit för mycket VILKA som företräder MP och VEM man sitter med i samarbeten. Väldigt lite om VARFÖR de inte lyckas få upp klimat och miljö på högsta dagordningen bland väljarna? MP har ju satsat allt på ett kort men inte ens det hjälper.

I en undersökning från SKOP ligger Miljöpartiet väldigt risigt till. Det enda som tycks hjälpa nu är välvilliga stödröster från sossar som vill ha kvar MP i regeringen. De miljöpartistiska kärnväljarna och fundisarna i partiet lär ha gett upp hoppet. De röstar inte på något där de bara räknas som valboskap.

Inga kommentarer: