< div id=”header ”>< / div>

torsdag 8 februari 2018

Är politiken fylld av glidare med topplöner i Varberg?


Kommunisterna i Varberg kär just nu kampanj om politikerlöner och har utsett kommunrådet Lotta Stenkil (M) som måltavla.

Hallands Nyheters ledare har hängt på att det inte är ett glidarjobb att vara kommunråd.

Det finns en sak man bör ta med i beräkningen och det är vad kommunens anställda chefer tjänar och har för löner, samt skillnaden mellan oss som är förtroendevalda? Jag själv har 38.000 kr genom politiken som jag KVITTAR mot försörjningsstöd. Alltså tjänar jag i praktiken INGENTING på mina politiska uppdrag.

I regel sänker kommunen inga löner eller arvoden utan höjer dem och sedan kan vi alltid jämföra med hur förhållandet är i jämnstora kommuner, hur kommunen utvecklas och var vi ligger geografiskt.

Vad gäller kommunråden skulle jag vilja ifrågasätta varför oppositionsrådet Jana Nilsson (S) har så hög lön? Han behöver ju inte ta majoritetsansvar som politiker ner på nämndsnivå har krav på sig att göra? Höj skatten är oppositionens recept så fixar allt sig.

Det finns också en diskussion om att införa ett tredje kommunråd vilket skulle ge centern som tillhör majoriteten ett ansvar och lite bättre status. Isf kommer frågan upp om rotelansvar upp om ett kommunråd tar hand om de hårda nämnderna miljö- hamn och gata-, byggnads- och service. Ett annat som basar över barn- och utbildning- , social- och kultur- och fritid för att ta något exempel.

Isf borde väl oppositionen belönas med ytterligare oppositionsråd för annars blir Jana Nilsson med ett steg högst betalda kommunrådet. Då är frågan om inte SD bör belönas med den posten då det i sin storlek skulle komma ifråga?

Sedan tycker jag det är fel med att jämföra kommunens chefspositioner med lågt betalda undersköterskor vars nivå jag gott tycker kan höjas för att få den mest kompetenta personalen.

Något som jag är emot är uppdragssamlare. De som samlar allehanda politiska uppdrag för att pussla ihop sig till heltidspolitiker. Jag är av den meningen att de uppdrag som man har ska man ge 100% och i det fall det inte finns någon att tillsätta så får partierna ge någon uppdraget som kan visa hög närvaro, visar intresse och kompetens att klara av det.

Nej jag är inte ett dugg avundsjuk på Lotta Stenkils lön. Däremot att hon är okunnigare än mig i vissa frågor. Men den rättigheten tycker jag hon ska ha.

Inga kommentarer: