< div id=”header ”>< / div>

torsdag 18 januari 2018

Vad händer på Miljöpartiets distriktstämma 21 januari i Falkenberg när listorna ska tas?


Jag har räknat ut att det finns MP-kommuner som tjänar på att samarbeta och slå sönder valberedningens förslag på distriktstämman.

Riksdagslistan

Jag har räknat ut att det finns 23 ombud allt som allt på stämman kanske har räknat fel. Men Hans Leghammar som etta på riksdagslistan är inte helt omomstridd.

Det finns utmanare : Elisabeth Falkhaven Hylte och Markus Jöngren Falkenberg.

Om Elisabeth vinner över Hans kommer med all säkerhet Stefan Edlund Varberg som inte finns med i valberedningens förslag att vilja stå efter Elisabeth.

Regionlistan

Vad gäller regionlistan står Svein Henriksen Halmstad som enligt min mening är säker etta. Skulle Elisabeth ta förstaplatsen på riksdagslistan bör det var lika givet att flytta upp Maria Losman Kungsbacka.

Markus Jöngren kommer att kunna utmanas av Stefan Edlund som är mest meriterad av de två. Eva M Larsson Laholm med meriter vill som kvinna behålla sin position och stå så högt som möjligt.

OM Hans Leghammar som inte finns med i valberedningens förslag till regionlistan förlorar förstaplatsen till riksdagen varför inte kandidera till regionen där han vid förra valet var en säker etta på regionlistan? Jag tror inte han utmanar Svein men i övrigt om han är en fajter kan utmana andra om topp-placeringar.
Skicka en kommentar