< div id=”header ”>< / div>

måndag 8 januari 2018

MP Halland har på förslag Svein Henriksen - en säker etta på regionlistan !

Svein Henriksen (favorit)

Miljöpartiets föreslagna kandidater till valet i regionen är föreslagna namn (klicka på länken)som ska väljas den 21 januari i Falkenberg

Den som ställer upp på en regionlista för MP i Halland finns redan med i en given majoritet : Alliansen och Miljöpartiet. Den som har andra ambitioner kan lägga ner dem om de ska kandidera, Denna konstellation kommer att vara så även efter valet 2018 OM inte MP Riks kommer att vilja stoppa det.

MP Riks har ju ambitioner vilja ha ett likriktat MP med hård centralstyrning och om situationen så kräver gå in och ta över både lokal- och regionalavdelningar om så krävs för att få sin vilja igenom.

Stadgarna som även i MP Halland varit en ständig trätofråga har nu anpassats till MP Riks stadgar.

De nominerade kandidaterna har hemlighållits in i det sista vilka som kandiderar på riks respektive region i Halland och då är det naturligtsvis svårt att blogga om detta. Medlemsstrul och dylikt har gjort att jag inte funnits i MP regionens medlemsregister samtidigt som alla inte har behörighet dit. Inte ens valberedningens sammankallande i MP Halland har behörighet längre.

Regionlistan består av 13 personer till fyra valkretsar.

Given favorit att ta vad JAG tippa en av de två platserna är Svein Henriksen Halmstad. Han tillhör den starka valkretsen Halmstad och kommer in på ett Halmstad-mandat.

Maria Losman (joker)

Däremot plats nr två tror jag att Maria Losman kommer att kryssa sig in på Kungsbacka-mandatet. En stark MP-valkrets även det.

Valbredningen har enat sig kring Elisabeth Falkhaven som tillhör Falkenberg/Hylte-valkretsen och jag är tveksam till hennes höga placering.

Det gäller även Markus Jörngren som tillhör samma valkrets: Falkenberg/Hylte. Nu ställer han antagligen upp på Falkenbergs lokala lista högt upp vilket kan förklara hans ovanligt höga placering. Han har ju inte presterat något politiskt.

Vad gäller Varberg är det något jag håller inne med till distriktstämman är över. Det är fyra valda ombud från Varberg som är talespersoner och inte jag. Jag kan ju recensera efteråt och vad jag förstår är personliga val slutna.

Inga kommentarer: