< div id=”header ”>< / div>

tisdag 30 januari 2018

Moderaterna går fram i valet med många ordföranden på sin varbergslista !


Moderaterna kommer antagligen att vara det styrande partiet i Varberg efter valet. Bland namnen på deras kommande lista finns många ordföranden. M har som största alliansparti också förmånen att finnas med i alla arbetsutskott även om de inte besitter ordförandeposten.

Moderaterna kommer för utom att försöka stärka sin roll som styrande i alliansen att försvara så inte Centern kapar åt sig någon av deras ordförandeposter. Ett annat parti som aspirerar att fjäska sig in hos moderaterna är Sverigedemokraterna som gärna vill se ett samarbete. Ja inte genom att kalla sig oppositionsparti iaf.

Om vi ser på opinionsmätningarna och slår över dem till lokala förhållanden kommer M med all säkerhet att sikta på ett fortsatt allianstyre helst utan miljöpartiet om det går. Men om MP ska vara med lär de tappa ksau-platsen och ordförandeposten i Varbergs Event som M fick dela med sig till MP i förra valet. Det återstår om M får tillbaka dem eller om det blir något annat parti som kommer att ta de platserna.

Den platsen MP tog som ordförande i miljönämnden var en plats från KD och det kan bli så att C och M kommer att behöva den platsen om de anser att MP gjort för dåligt valresultat medan de själva stärkt sina.

Moderaterna visar upp stabilitet men har en förmåga eller ovilja att släppa fram yngre och oprövade krafter inom sina led. Går de framåt lär det bli en marginell framgång tror jag.

Inga kommentarer: