< div id=”header ”>< / div>

lördag 9 december 2017

Tystnadskulturen är förödande för Miljöpartiet !


Miljöpartiet senaste KRIS har föranlett en del skriverier.

Margit Silberstein politisk krönikör i Dagens Samhälle skriver här

"Kriser och krishantering är kanske inget man vänjer sig vid, men om det är något parti som haft chansen är det Miljöpartiet. Nu jämförs de gröna med Sverigedemokraterna vars korta historia i riksdagen kantats av skandaler. Det brukade inte beröra Sverigedemokraternas väljare, som förblev partiet troget. Men för Miljöpartiet är riskerna antagligen större. Miljöpartister har andra förväntningar och krav på sig än Sverigedemokrater"

Birger Schlaug fd språkrör skriver också i Dagens Samhälle vilket kan läsas här

"Förutsättningarna är helt annorlunda nu. Svårare. Tyvärr är problemen är hemmasnickrade. Den strategi man haft har varit rena rama självmordet. Den övergripande idén har varit att man skall vara regeringsdugligt i betydelsen vara snälla. Så därför har språkrören varit språkrör i första, andra och tredje hand för den löfvenska regeringen. Snart finns flera generationer som aldrig hört något språkrör berätta vad Miljöpartiet vill. Många politiskt intresserade invandrande har aldrig getts möjlighet att höra ett språkrör berätta om partiets systemkritik."

Lennart Fernström chefredaktör för Tidningen Syre skriver en kritisk ledare om tystnadskulturen inom Miljöpartiet här

"I MP har tystnadskulturen odlats extremt hårt. Sedan lång tid har det varit en uttalad praxis att aldrig framföra något negativt om en annan person utan bara kampanja positivt för dem som en istället vill se väljas. Och under åren i regering har det blivit än värre, de som inte följt regeringslinjen utan uttryckt andra åsikter eller påpekat problem har blivit av med sina uppdrag"

Sammanfattning: Miljöpartiet vill gärna göra det senaste som hänt till personkris tre personer offras Jabar Amin, Pernilla Stålhammar och Stefan Nilsson. Därefter ska frid och fröjd råda att nu är MP i harmoni igen men frågan är om väljarna går på det?

Inga kommentarer: