< div id=”header ”>< / div>

tisdag 21 november 2017

Utsatta kvinnor måste polisanmäla om de utsätts för brott !


En riksdagsledamot i Miljöpartiet går ut med mycket allvarliga anklagelser mot en person på facebook under #metoo-flagg utan att tänka sig för.

Dels verkar riksdagsledamoten inte ta till sig rådet från sin gruppledare att polisanmäla saken när det hände eller efter händelsen utan använder sin fb-sida för att skaffa fans och förståelse i den händelse hon mår dåligt.

Nu har i efterdyningarna av #metoo-uppmärksamheten skapats en hemsida som ska samla information på ett ställe för de som är osäkra. En av initiavtagarna är mediaprofilen Cissi Wallin som under lång tid drog sig för att anmäla ett övergrepp.

"Ett av målen för Cissi Wallin är att inget ska stå i vägen för den som har blivit utsatt för ett övergrepp och vill anmäla detta.

– En anmälan kan också vara en upprättelse, även om den läggs ner. Jag upplevde när jag anmälde att det var någon form av avslut även om jag visste att chansen att det skulle bli något fällande var väldigt små, säger Cissi Wallin.

Anne Ramberg advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg har kritiserat det här med att offentligt hänga ut människor och framförallt när personer som har "stabila" och resursstarka kvinnor gör det. Ofta med historier som ligger bak i tiden.

""Utan att ifrågasätta riktigheten av anklagelserna och utan att skuldbelägga offren finns skäl att i några fall ställa sig frågande till den mycket långfristiga passivitet som i övrigt resursstarka kvinnor enligt egna utsagor uppvisat”"

Att gå ut och berätta en historia kan synas starkt men allting lämpar sig inte i offentlighetens ljus för alla kan inte gömma sig bakom en yrkeskår eller i form av en specifik grupp. Deras berättelse lär inte vara lika starka om det finns någon defekt att anmärka på. - Varför ska du ge dig i lag med såna typer - Du har dig själv att skylla.

Om det inte finns en omgivning som stöttar upp skulle jag be denna omgivning att dra åt helvete och säga upp bekantskapen inte gå vidare och låtsas som ingenting. Varför finns det AA-grupper om inte för att stötta människor i en specifik situation. Uppenbarligen finns ett behov av UTSATTA KVINNOR att engagera sig i något liknande UA. Dit de kan gå anonymt och uttrycka sina känslor och tankar.

"Det som sägs i detta rummet , hålls i detta rummet och gäller för alla oss som befinner sig här. Bara för idag imorgon är det en annan dag"

Hemsidan : Min upprättelse

Inga kommentarer: