< div id=”header ”>< / div>

måndag 20 november 2017

Liberalerna i Tyskland krånglar till det med regeringsbildningen hur gör svenska liberaler när grönt är mest regeringsdugligt?


Tidsfristen har gått ut i regeringsförhandlingarna i Tyskland mellan de konservativa kristdemokraterna i CDU/CSU , liberalerna FDP och De gröna. Liberalerna var de som fick nog och lämnade.

Med tanke på det politiska läget återstår vad som ska komma ur det återstår att se. För på något sätt har De Gröna undvikit att det är deras skuld och splittring mellan realos och fundis som framstår dem som icke regeringsdugliga. Nu kan alla skylla på liberalerna.

I svensk politik har liberalerna haft landsmöte och kan befinna sig i liknande sits efter 2018. Vad vill de mer än att vara mest mot Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna? Ingen som vet ingen som vet men de har tagit över den position som annars tillhört miljöpartiet: att inte framstå som regeringsdugliga.

Miljöpartiets frågor framstår som allt mer regeringsdugliga ju mer de fått igenom saker och slutat driva opinion. Klimatfrågan är numera Sverige i topp och kärnkraften har blivit en icke-fråga som sköts bäst av Vattenfall sedan de blev av med den förbannade kolbiten Gustav Fridolin ville rädda åt dem.

Birger Schlaug skriver i sin blogg att Miljöpartiet inte behövs i regeringen för klimatets skull. Intressant läsning. Det behövs nog inte för kärnkraftens avvecklings skull heller är jag rädd. Vattenfall ska plöja ner 900 miljoner nu för att förlänga parantesen.

Inga kommentarer: