< div id=”header ”>< / div>

fredag 6 oktober 2017

Varbergs arbetsmarknadsenhet ska inte ligga hos socialförvaltningen det skapar inga jobb !!


Att nyanlända får jobb i Varberg är väl bra men varför ska detta gå ut över äldre som inte får jobb?

Helt klart är att Varbergs kommun genom Arbetsförmedlingen satsar på nyanlända medan de under Arbetsmarknadesenheten några kvarter bort gör allt för att skuffa undan oftast äldre och svårplacerad arbetskraft.

Det är förstås en MEDVETEN strategi från kommunens politiker:

Arbetsförmedlingen sker i regel genom statliga pengar och med sökande som har ersättningar via a-kassor eller genom statliga ersättningar via försäkringskassan.

Arbetsmarmarknadsenheten stationerad på socialförvaltningens lokaler är placerad under socialnämnden. Dit placeras de ratade av arbetsförmedlingen. De som de inte vill ha med att göra.

Jag har själv erfarenhet från båda instanserna och ser hur man blir behandlad som människa. Statliga pengar bra du är hjärtligt välkommen kommunala pengar och du behandlas som en parasit.

För egen del har jag inte fått hjälp av Arbetsförmedlingen sedan 2001 och de insatser Arbetsmarknadsenheten gjort för mig kan jag tala tyst om. Men när kommunen SKRYTER om hur många nyanlända de har fått i jobb talas det tystare om hur många RIKTIGA jobb deras egen arbetsmarknadsenhet presterat mer än sysselsättning för ett antal egna byråkrater.

Inga kommentarer: