< div id=”header ”>< / div>

måndag 2 oktober 2017

Hemställan till förvaltningsrätten i Göteborg om bistånd för recept på Gym


Saken

Jag har tidigare fått bistånd för recept på träning flera år i rad som gäller recept på ægym max tre månader per år som inte ingår i den ordinarie normen. Detta beviljat utanför ordinarie normen beviljat av socialförvaltningen i Varberg.

Skäl för detta är att jag lider av övervikt och högt blodtryck men också att undvika sjukdomar, depressioner och rörelsebesvär som kommer med stigande ålder. Inte minst då jag befinner mig i passivitet att sköta mitt liv själv och saknar daglig aktivitet att gå till.

Jag har med anledning av stillasittande och ökad vikt samt dålig kosthållning fått inkontinensbesvär vilket gör att jag måste ha nära till toaletter, besvär med urinblåsan. Det som i vardagligt tal kallas för “gubbsjuka”.

Redan efter en veckas träning har jag märkt klar förändring: Jag har ändrat min kosthållning, försöker att hålla mig i rörelse och träningen som ligger flera kilometer från mitt hem går jag till. Vikten minskar radikalt redan första veckan., jag mår bättre och kan hålla blåsan.

Hade jag börjat träna om det ingått i normen?

Jag har redan lagt ut pengar då jag förutsatt att jag skulle bli beviljad bistånd som tidigare år. Mina besvär var såpass omfattande att jag måste göra något åt min livsstil. Å andra sidan uppmuntrar inte ett avslag att jag kommer att fortsätta träningen då friskvård inte längre uppmuntras av socialförvaltningen i Varberg. Precis som när det gäller anställda inom verksamheter med frikort, företagshälsovård så gäller inte detta “socialfall”. De ska tryckas ner och istället “skylla sig själva” om de inte använder sitt försörjningsstöd rätt.

Inga kommentarer: