< div id=”header ”>< / div>

tisdag 26 september 2017

Kommer GAL-TAN-skalan att få sitt genombrott i valen 2018 ?


Intressant analys av Erika Bjerström att vänster-högerskalan spelat ut sin roll här.

Det tyska valets storkoalition föll ihop och gjorde de stora partierna mer normala. Alla de mindre partierna klarade med god marginal 5%-spärren som finns i Tyskland och det öppnandes möjlighet för en ny regeringskoalition som ännu inte prövats på nationell nivå i Tyskland: "Jamaica" dvs kristdemokrater, liberaler och gröna gör upp.
"Det är globala, alternativa och liberala som står mot traditionellt konservativa, auktoritetsbundna nationalister. Alternativt uttryckt: veganer, pridefestivaler och kosmopoliter mot nostalgi, landsbygd och traditionella värderingar kring nationell identitet"

Om nu "extremerna" är den gamla vänstern så långt ut man kan komma som ropar klasskamp och ökade klassklyftor och vill fokusera på vänster-höger så är nya partier nationalister och värdekonservativa mer ett intryck av att vi inte vill sälja ut landet, ta emot världen och ge andra inflytande över vårt folk intrycket av den nya GAL-TAN-skalans nya motpol.

De som inte likt KD och M går i Prideparader hur som helst där vi alla är bögar och lesbos utan håller på familjen, den traditionella släkten och vårt grannskap. Inget multikulti utan givna traditioner och kulturarvet.

Det tvingar alla partier i "mitten" att tränga ihop sig och dessvärre med socialisternas totala kollaps i Europa finns möjlighet för gröna, alternativa och liberala krafter att få regeringsutrymmen. De som attraherar väljare som annars hamnar hos socialdemokrater och kristdemokrater och i vårt land moderater.

Då Sverige har valår nästa år där invandring och integration samt sjukvård kommer att dominera agendan möjligen också ett anti-etablissemangsval så blir det intressant vad som kommer att hända efter valet.

Jag tror INTE att socialdemokraterna kommer att bilda nästa regering. Är det något parti som är förknippat med etablissemanget är det de. Fördel något av allianspartierna. Det intressanta är om Miljöpartiet fattar att de måste frigöra sig från S om de ska vara med i bilden. Det räcker egentligen bara att bli "grönare" blockera vänsterkrav med överdrivna vallöften. Årets budget ligger 15 miljoner över tidigare budgetar och anses vara en överbudsbudget jmfrt med 2013, 2014, 2016 och 2017.

Om partierna fortfarande hänger fast vid DÖ-principen efter valet är risk att vi får samma problematik som efter valet 2014 ett "dödläge" och några måste släppa fram en minoritetsregering. Säg att alliansen och SD får majoritet än en gång och jag lovar att S avgår släpper fram en borgerlig regeringsbildare och säger. Jamen men pröva på då ska ni få se hur lätt det är.
Skicka en kommentar