< div id=”header ”>< / div>

onsdag 27 september 2017

Den tyska regeringen måste vara jämställd män och kvinnor om den ska lyckas !


Blocköverskridande koalitioner även i Sverige? Tysk politik påverkar även svensk politik och det här med regeringsbildningar är inte alltid svart eller vitt.

Nu har det under lång tid varit en storkoalition i Tyskland som blivit det normala tillståndet att förhålla sig till. I Sverige petas det med uppgörelser hit och dit utan något särskilt ansvarstagande. En minoritetsregeringen kan alltid skylla på att de är i minoritet och alltid beroende av andra.

När ideologier suddas ut eller om vissa ideologier attraherar män mer än kvinnor eller tvärtom är det lätt att förstå att De gröna i Tyskland våndas över att gå in i regering. Det är ett parti med urpräglad attraktion för kvinnor och med kvinnliga väljare.

Resultatmässigt lär de dock ha SPD:s framsteg i tyska regeringen som bas men De gröna gick fram marginellt och FDP som kom in igen i Bundestag gick fram ännu mera ett typiskt mansdominerat parti.

Nu återstår det om det blir en JAMAICA-koalition i Tyskland med partier som kan dra åt samma håll. Som tur är så är Andrea Merkel kvinna chefen att baxa ihop det hela. Någon man hade nog inte klarat denna uppgiften tror jag.

Inga kommentarer: