< div id=”header ”>< / div>

torsdag 31 augusti 2017

Sparbanksstiftelsen ställer krav att de sponsrar konstgräsplan i centrum OM kommunen förverkligar en konstgräsplan i Värö !


Kultur- och fritidsnämnden i Varberg fastställde förslag till budget på mötet 20 augusti 2017.

I stort sett var alla eniga om grundbudgeten. S deltog inte i beslutet då de lägger sin budget senare och SD var frånvarande från mötet.

Jag lade inte ett säryrkande (som avslogs) att skjuta på objekt Konstgräsplan Centrum 10 miljoner 2018 att läggas i plan 2019.

Sparbankstiftelsen
som avser att sponsra till stor del har själva ställt krav:"Sparbanksstiftelsen betalar om Varbergs kommun även gör en konstgräsplan bakom Väröbackaskolan".

Det ligger en konstgräsplan i Värö-området sedan november 2014 i budget men ännu har det pratats mer än att göra verkstad av det också. Detta är en av anledningarna att inte gå för fort fram med att "snabbspåra" en sponsrad konstgräsplan i centrum även om det finns "behov" som det så fint heter.

Det pågår också parallellt en diskussion om konstgräsplanernas miljöeffekter vilket betyder att en senareläggning antagligen medför större krav ur miljösynpunkt men å andra sidan kan göra det dyrare.

Varför yrkade jag inte på något mer i budgeten ?

- Lindvallen beslutad investering kommer antagligen att bli dyrare än kalkylen och behöver påspädning med medel.

- Bokbussen som var tänkt att bytas ligger i plan 2019 och i sammanhanget gäller det att klara hem alla påbörjade investeringar innan det läggs ut en ny kostnad. Annars finns det ur miljöskäl anledning att uppdatera en bokbuss med fräschare bränsleval och modernare buss.

Inga kommentarer: