< div id=”header ”>< / div>

lördag 12 augusti 2017

SD i Varberg förnyar i nämnderna !


Min kollega i kultur och fritidsnämnden i Varberg Mia Petzäll lämnar sin plats. SD får därmed äran att inte bara ersätta platserna efter paret Qvist i barn- och utbildningsnämnden, miljönämnden och lokala säkerhetsnämnden utan i ytterligare en nämnd.

Bra det kan ju bli en del förnyelse då fåt vi hoppas. Det som är negativt är att SD kommer att tappa tempo inte minst inför budgeten i höst.

OM SD nu siktar på att bli ett av de större partierna inför valet måste man hänga med i framför allt barn- och utbildning och kultur- och fritidsnämnden.

MEN med tanke att köra in nytt folk kan det ses som en möjlighet. Det är inte roligt om det inte finns plats för alla aktiva annars.

I övrigt finns det traditioner i Varberg att tillhöra något av de två blocken som domineras av S eller M även om partier står utanför blocken i Varberg i valrörelsen.

För närvarande bildar Alliansen och Miljöpartiet i Varberg ett majoritetsblock och oppositionen är splittrad för det mesta.

SD har INGEN vågmästarroll i Varberg men ibland uppträder man som de vore det.I praktiken står de närmare alliansblocket vilket gör politiken en aning tråkig. Det är när S, SD, SPI och V går samman i kommunfullmäktige som man kan pressa majoriteten.

Men helt klart är att SD sätter färg på det första kommunfullmäktige till hösten i Varberg genom att få in nya namn i nämnderna.

Inga kommentarer: