< div id=”header ”>< / div>

onsdag 12 juli 2017

Vem har nytta av hyresgästföreningen i Varberg av dem som hamnat längst ner på skalan?


Utan att gå in i kontroversen mellan Kommunisterna och Miljöpartiet i Varberg vem som har mest rätt i boendefrågan funderar jag på VARFÖR kommunfullmäktige så ENHÄLLIGT valde att avslå min motion i kommunfullmäktige under mandatperioden att SLOPA KARENSREGLERNA sex månaders karens när man blivit av med en SKULD?

Detta i fallet då man står i bostadskön hos Varbergs Bostads AB för att få eget kontrakt.

I fallet Åkaren är vi några som har en pågående skuldsanering och är förhindrade att få eget kontrakt hos Varbergs Bostad innan skuldsanering är färdig. Dessutom har Varbergs Bostad AB egna regler som ALLA partier i kommunfullmäktige GODKÄNT att vi ska straffas ytterligare med påbackning sex månaders karens innan vi är betrodda att diskutera eget kontrakt.

Det finns en part till som är intressant i sammanhanget: Hyresgästföreningen. De springer och knackar dörr hos mig och vill att jag ska vara med. Varför det? Det är ju de som förlänger sociala kontrakt genom att inte driva borttagande av karensreglerna.

Bland hyresgästerna i Varbergs Bostad AB känner jag till människor som är skuldsatta upp över öronen med eget kontrakt och det är inte min mening att de ska vräkas. Men det finns ingen rim och reson att försvåra för sökande i Varbergs bostads kö att leta efter perfekta människor när de själva inte har det i sitt bestånd.

Bland Varbergs Bostad AB:s hyresgäster finns det också människor som av olika skäl fick ett socialt kontrakt för fem år sedan som FORTFARANDE har socialt kontrakt. Frågan är när övergår ett socialt kontrakt efter hur många år ska de kunna ha det utan att kunna frigöra sig?

Hyresgästföreningen som håller på med hyresnivåer i Varbergs Bostad AB borde ta sig en funderar på hur MÅNGA sociala kontrakt ska dessa svälja? Nu är det 15 % som gör socialförvaltningen till den mesta och största hyresgästen hos VBAB. I övrigt så täcker statliga bostadsbidrag och bostadstillägg upp det som har med hyreshöjningar att göra.

Om socialförvaltningen går in som GARANT för hyran vad finns för vits att då vara med i hyresgästföreningen? På Åkaren finns också människor på akutboendet som inte är betrodda med socialt kontrakt hur kommer socialförvaltningen att behandla dessa människor när Åkaren sedan ska tömmas med boenden? Människor som går på försörjningsstöd. De har vare sig hjälp av socialen eller någon nytta av socialförvaltningen eller att vara med i hyresgästföreningen. De är längst ner på skalan.

Inga kommentarer: