< div id=”header ”>< / div>

onsdag 21 juni 2017

Åkaren stannar inom familjen....


Kommunfullmäktige tog beslutet att sälja Åkaren och nu ska huset renoveras i höst.

Men det stannar ju "inom familjen" sa Gösta Bergenheim (M) till mig som bor tvärs över gatan och ordförande i Varbergs Fastighets AB.

Jo så kan man se det men det kvarstår ändå att 27 boendeplatser och lägenheter ska hållas lediga om det handlar om en större renovering. När en av mina grannar behövde göra om ett rum fullt med mögel tvingades han bo kvar i sin tvåa under renoveringstiden så trovärdigheten att "fixa" ersättningslägenheter är lite si så där.

Han pratade med hyresgästföreningen i Göteborg han var ju medlem så han fick till slut kompensation för olägenheten. Han flyttade och är fortfarande utan fast bostad för tillfället och bor inte kvar i kommunen.

Vi fick också besked att köpekontraktet gäller 17-09-01 när familjemedlemmen Varbergs Bostad AB var i talarstólen genom dess ordförande Ann-Sofie Aurell (M) (som inte bor långt ifrån Åkaren).

Under tiden får hyresgästerna dvs socialförvaltningen och serviceförvaltningen pinna på och se till att få tömt huset med hyresgäster och verksamheter. De tillhör ju också familjen på sätt och vis då det är kommunen som ägt fastigheten.

.....men det känns ju tryggt att nu stannar huset hårdvaran inom familjen men mjukvarorna människorna i huset vad händer med dem?????

Inga kommentarer: