< div id=”header ”>< / div>

tisdag 23 maj 2017

Vad ska kommunen göra med akut- och utredningsboendet om Åkaren ska säljas?


I min närhet ligger en skola (kulturhus) den sägs ha ett renoveringsbehov av 30 miljoner. Det var först stadshus B sedan stadshus A och nu Rosenfredssskolan. Ja i de byggnaderna bedrivs verksamheter där bor ingen.

Huset jag bor i tillhör fortfarande kommunen Åkaren och där bor människor och huset är också i stort renoveringsbehov. Nu är det så att kommunen inte tänker renovera utan det ska säljas eller överlåtas så kommunen får in pengar för att slippa höja skatten.

Jag tror jag hållit på i över tio års tid och ställt frågor vad kommunen tänkt göra åt Åkaren 13 men fått svar som är god dag yxskaft !

Det finns en beroendenhet som ska flytta ut i augusti. Det finns också ett akutboende och utredningsboendeÅkaren. Vad ska det bli av? Det är åtta akut- och utredningslägenheter det är frågan om. Oftast efterfrågade och som nödbostad med restriktioner men ändå.

Varbergs kommun har inte gjort sig världskända att ta hand om sina hemlösa eller att snabbt ta hand om nyanlända precis. Men hoppas vi får ett svar inom kort. Vart flyttar akut- och utredningsboendet?

Inga kommentarer: