< div id=”header ”>< / div>

lördag 20 maj 2017

Handväskans dag !

Varbergs mest berömda dam ska avtäckas vid Villa Väring.

Som det står i HN "På söndag firas "Handväskans dag". Då ska Varbergs kanske mest omdebatterade staty avtäckas och officiellt införlivas i Hallands Kulturhistoriska museums samlingar.
– Vi är glada för gåvan. Vi hade inte kunnat förvärva den statyn själva, säger museichef Curry Heimann."

Medverkar på söndag gör förutom Curry Heimann även landshövdingen Lena Sommestad och kommunalrådet Jana Nilsson

Naturligtvis närvarar Pierre Ringborg (-) också som inte kunde stoppa majoriteten i kultur- och fritidsnämnden Alliansen + SD att den inte fick ställas i Brunnsparken. Det var ett villkor från Lasse Diding att den skulle stå där när han ville skänka statyn till kommunen.

1 kommentar:

Pierre Ringborg sa...

Fick en kommentar på meddelandekorgen "Hej Pierre! Kul att du delar våra artiklar men inte fullt lika okej att du klipper och klistrar ur hela texter. Jag tänker på ditt inlägg i dag om Väsktanten - detta har hänt. Det är min kollega Petter som skrivit den där texten och när du klipper ur hela texter - alltså inte bara citerar delar - blir det som jag ser det en krock med upphovsrätten. Du kan väl citera kortare stycken istället? Inte hela texter. Hoppas för övrigt att du har en bra dag i solen, vi kanske ses på statyinvigningen? Jag ska dit i jobbet. / Rebecka Kvint, HN"