< div id=”header ”>< / div>

torsdag 13 april 2017

#vistårinteut - men vi slutar aldrig kämpa !


Läser ett inslag i P4 Halland om #amnestinu och som drivs av #vistårinteut men detta gäller vad de olika partierna står i Halland till detta kravet att bevilja amnesti för ensamkommande som varit i Sverige i ett år.

Lokalt kan jag konstatera att centern i Varberg står bakom kravet fast partiet på riksplanet inte anser det är rätt väg att gå.

"Flera partier runt om i landet har lokalt valt att ansluta sig till kravet. Bland dem Kristdemokraterna i Habo, fem partiföreningar inom Miljöpartiet och lika många från Centerpartiet från olika håll i landet.

Bland dem alltså partiföreningen i Varberg som också är den enda lokala partiföreningen som anslutit sig från Halland."

"Förutom lokala partier så har också lokala politiker skrivit på namninsamlingen. I Halland har exempelvis Tania Bengtsson från Vänsterpartiet skrivit på, på riks stödjer Vänsterpartiet kravet på amnesti för ensamkommande. Även Katja Geertinger från Miljöpartiet i Falkenberg har skrivit på. Där har partiet lokalt inte tagit ställning i frågan, men diskussioner kring det pågår säger hon.

– Vi diskuterar detta med partiet lokalt. Många i partiet lokalt är positiva för att lyfta frågan högre upp i partiet, säger Katja Geertinger (MP)."

Inga kommentarer: