< div id=”header ”>< / div>

lördag 1 april 2017

Stefan Nilsson (MP) bör kandidera på Miljöpartiets hallandslista inför nästa val !


2872 blogginlägg sedan jag startade den här bloggen borde lagt av för längesedan.

Ett av mina första blogginlägg oktober 2009 var "GRÖNT -ger riksdagplats i Halland" idag skulle den rubriken betraktats som ett skämt.

Men vi i valberedningen i MP Halland lyckades få prickat in Agneta Börjesson som första namn och det beslutade mötet godkände detta liksom väljarna i valet 2010.

Idag kan jag inte lika säkert säga att Miljöpartiet har ett lika säkert namn till valet nästa år. Läget just nu är ganska osäkert och jag tycker Agneta Börjesson verkar förlegad och trött att ha som första namn denna gången. Miljöpartiet är ett parti som brottas med svårigheter i opinionen även om regeringsamarbetet går bra.

I den valberedning jag satt i hade tidigare ingen lyckats med att få fram ett namn från Halland till riksdagen sedan 1994. Halland stod alltså utan riksdagsplats för Miljöpartiet när jag var med i valberedningen 2009-2010 i MP Halland.

Dagsläget i politiken för MP Halland


En riksdagsledamot som verkar allt mer ointresserad av sitt hemmadistrikt utan dyker möjligtvis upp valår tycker jag inte är något att satsa på. Däremot ser jag ingen naturlig efterträdare i dagsläget.

Eftersom jag inte är med längre i Miljöpartiet och det dessutom är 1 april behöver ingen ta en fd valberedare inom MP på allvar. En valberedare lägger dessutom bara förslag.

Mitt förslag är att Stefan Nilsson kandiderar. Han gjorde det även då 2010 men valberedningen ansåg han syntes för lite i Halland för att stå bakom en placering bland de fyra högsta.

Då ska vi komma ihåg att dagens tvåa som står på hallandslistan för MP inte syns alls i Halland. Det är Rickard Allvin som befinner sig i Bryssel.

Argumentet faller alltså idag.

Vill Miljöpartiet ha en drivande ledamot med förankring i sitt län Halland och med bred politisk erfarenhet från bland annat stockholmspolitiken och nu riksdagen ser jag Stefan NIlsson som ett givet namn.

...men som sagt jag har bloggat alldeles för mycket och det är dessutom 1 april så mitt tips blir att Agneta Börjesson vill sitta kvar i riksdagen och då mister MP Halland sin riksdagsplats i nästa val.

Inga kommentarer: