< div id=”header ”>< / div>

onsdag 26 april 2017

Kommunfullmäktige i Varberg 20170425 varade 5 timmar 20 minuter och 21 sekunder !

Så var det kommunfullmäktige i Varberg många intressanta ärendepunkter men...

...det varade i 5 timmar och 20 minuter och då ska vi komma ihåg det startade kl 18.00 på kvällen och många hade haft möten på dagen eller gjort annat samt stigit upp tidigt på morgonen.

Trots det var det en ganska vital tillställning för de som hade något att säga i talarstolen. Övriga upptog i stort bara en plats och på slutet hade lagts motioner och interpellationer.

Nu finns det en sak som är bra för de som inte orkar eller måste närvara på det live-sända fullmäktigemötet. Det är att se det i efterhand på webben.

Att sitta och få träsmak på fullmäktiges läktare i Varberg är ingen höjdare och stolarna i salen tillhör inte de mest bekväma heller. Förtäring av bananer kanske inte tillhör festmåltiden och enda rörelsen från stolarna är talarstolen, hänga utmed väggarna eller att gå på toaletten.

Frågan är om inte politiker iaf röstboskapet väljs ut från dem som orkar mest nöta bänk, mest hålla käften och som kan vara kuliss bakom de riktiga politikerna. De som har ordets gåva, rappa i svaren, pålästa, kunniga, kan ptata om nånting utan innehåll, mötesförlängare och som ser tråkigare ut än en nyhetsuppläsare i tv.

Inga kommentarer: