< div id=”header ”>< / div>

måndag 24 april 2017

Gör Åkaren 13 i Varberg till ett trygghetsboende !


Återigen kommer frågan om kv Åkaren 13 i Varberg upp i kommunfullmäktige (25/4) denna gång i form av en interpellation från socialdemokraterna


Åkaren 13 har förekommit i media tidigare läs artikel i HN från 20 februari 2013 eller 30 april 2016 och de svaga politiska svaren.

Min lösning: AVVECKLA ALLT SOM HAR MED MISSBRUK OCH TILLFÄLLIGHETSBOENDEN HETER OCH RUSTA UPP OCH MÖJLIGGÖR FÖR TRYGGHETSBOENDEN.

Tyvärr har vi alltför svaga politiska partier i kommunen som kan ge RAKA och TYDLIGA SVAR. Men med denna målinriktning kastar jag bollen vidare till politikerna i Varberg.

Trygghetsboende


•Trygghetsboende är en boendeform för äldre som är för friska för äldreboende, men som behöver mer trygghet än vad dom kan få i sitt nuvarande hem.
•Till skillnad från äldreboenden ingår varken mat, vård eller omsorg i trygghetsboenden. Däremot ska bostäderna vara funktionellt utrustade för äldre och det ska finnas gemensamma ytor för de boende.
•Det krävs inget biståndsbeslut för att flytta till ett trygghetsboende, det gör det däremot för att bo i ett äldreboende.

1 kommentar:

jeanette sa...

Det verkar vara en bra lösning om de nu bara renoverar riktigt och hälsosamt.
Svartmögel är inte att leka med och de äldre behöver riktigt bra miljö för att leva ett någorlunda bra liv...