< div id=”header ”>< / div>

söndag 5 mars 2017

Att vara bäst i opinionen gäller inte valdagen !


Moderaterna tycks ha problem med trovärdigheten och tappar i viktiga frågor enligt en mätning från DN/Ipsos.

Till stor del är det C som tar större andel i de frågor där M tappar.

"Mest spektakulär är uppgången inom miljöpolitiken där 19 procent nu anger Centern som bästa parti. Därmed närmar sig Centern raskt Miljöpartiet, som fortfarande äger frågan men har en starkt negativ trend . Centern tar sig in på topp tre på fyra av de nio undersökta områdena, vilket gör dem till det tredje starkaste partiet i den bemärkelsen."

Flykting- och invandrarpolitiken är Sverigedemokraternas starkaste kort även om de har lägre profil i andra frågor.

"Riksdagens tredje största parti tar förstaplatsen i den här mätningen när det gäller flykting- och invandringspolitiken. Sverigedemokraterna pekas ut som bäst på området av 18 procent av väljarna. Samtidigt har både M och S en nedåtgående trend i frågan."

När Annie Lööf ser Miljöpartiet som ett blivandes stödparti för en alliansregering ska vi komma ihåg att enda uppgörelsen som fanns mellan MP och Alliansen var om arbetskraftsinvandring-, flykting- och migrationspolitik.

De uppgörelser ca 15 stycken blocköverskridande har gjorts också med S medverkan och en annan regering.Dessutom bör nog inte MP avstå sex ministerposter hur som helst så det lär bli en kamp mot målsnöret inför valet för dem vill MP gärna behålla.

OM Annie Lööf inte vill skapa en regeringskris bör hon nog avhålla sig om spekulationer om stödpartier för där ligger SD närmare som stödparti åt en alliansregering än MP.

En fråga där det skiljer mellan MP och C är frågan om vägslitageskatt.

OM MP uppfattas som att de vill införa den är C mer för skatterabatter för lastbilar med förnybart.

En annan problematisk fråga är flygskatt. Ja hur blir det med den?

1 kommentar:

Per C Larsson sa...

Jag som trodde att alla skulle tycka likadant, alla? riksdagspartier verkar ju byta åsikter med varandra som män byter kalsonger, ena veckan tycker SD så, nästa vecka är det M som tycker så och tredje veckan är det S (med bihanget MP) som tycker likadant, eller hur?-)? 😳